Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 12. syyskuuta 2024

Paistettu juustokakku

Paistettu juustokakku. Siinä on jotain taianomaista 🤩 Näitä paistettuja kakkuja voi tehdä vähän vaikeamman ja sitten helpomman kautta. Omaan käyttöön valmistetussa kakussa en näe ongelmana sitä, jos esim. pinta repeää kakun jäähtyessä, mutta jos olisi juhlatarjottavasta kysymys, käyttäisin varuuksi paistamisessa vesihaudetta. Tällä kertaa kakun pinnasta tuli pieniä reunahalkeamia lukuunottamatta lähes täydellinen, siihen sakka, kunnes irrotin vuoan. Ja keskelle kakkua syntyi se halkeama… 


Ainekset 26 cm vuokaan.

400 g diggestivekeksejä

150 g voita


4 kananmunaa

400 g tuorejuustoa

1 tlk maitorahkaa

1 tlk ranskankermaa

1 dl sitruunamehua

2 dl sokeria

3 rkl vaniliinisokeria

Keksit murskataan ja muruihin sekoitetaan sulatettu voi. Muruseos painellaan leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan pohjalle ja sitä nostetaan myös reunoille. Nostot voivat olla hieman rouheat ja silloin ne antavat kakulle kivalla tapaa rosoisen ulkomuodon.

Munien rakenne rikotaan ja kaikki aineet yhdistetään muniin. Massa sekoitetaan tasaiseksi ja se kaadetaan keksimurupohjan päälle.

Kakkua paistetaan noin tunti 175 asteisessa uunissa. Otettaessa kakku pois uunista, sen keskikohta saa olla vielä hieman ”hytisevä”.

Nyt seuraa se vaikein osuus… Kakun pitää antaa vetäytyä vähintään joitakin tunteja, mieluummin seuraavaan päivään, ennen kuin se irrotetaan vuoasta.

Mutta sen jälkeen kakku onkin valmis nautittavaksi.

Aina yhtä hyvää ja samettisen pehmeää! 😋



 


🌸 Terveisin Susanna 🌸



2 kommenttia:

  1. Paistettu juustokakku on kuin siipien havina, joka tuo mukanaan pehmeyttä ja lämpöä. Sen samettinen maku ja täydellinen koostumus sulattavat sydämen ja kutsuvat nauttimaan jokaisesta suupalasta hiljaisessa kiitollisuudessa. Kiitos tästä ihanasta reseptistä, joka tuo valoa ja iloa leivontaan. ✨💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa hienosti kirjoitettu juustokakusta! 😊 Kiitos tästä 🥰

      Poista