Avomaankurkuista saa aikaan ihanaa, kiinteähköä kurkkusalaattia melko yksinkertaisella ohjeella.
Ainekset n. 1,5 litraan kurkkusalaattia;
2 kg avomaankurkkuja
2 sipulia
2 paprikaa
3 valkosipulin kynttä
1 dl tillisilppua
1,25 dl etikkaa
0,25 dl merisuolaa
350g hillosokeria
2 rkl sinapinsiemeniä
Kurkut, sipulit, paprika ja valkosipulit pienitään pieniksi kuutioiksi ja silputaan tilli.
Kattilaan mitataan etikka ja suola. Kasvikset lisätään etikkaliemeen ja kuumennetaan keitosta kunnes se alkaa kiehumaan. Lisätään mukaan sokeri ja sinapinsiemenet. Kiehutellaan keitosta hiljaksiin n. 10 minuuttia välillä sekoittaen.
Kuuma salaatti kauhotaan puhtaisiin tölkkeihin ja tölkit suljetaan ja jäähdytetään.
Salaattitölkit säilytetään viileässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti