Pöperöpiirakka on ihan ensimmäinen murupiirakka, jota olen ikinä tehnyt. Resepti on jostain kulkeutunut äidilleni 80-luvun tietämillä ja heti jo nyt löysin sen taas uudelleen.
Piirakassa käytetään marjana puolukkaa ja tämä onkin niitä harvoja leivonnaisia, joissa marja käytetään hillon tai survoksen muodossa. Tässä on siten myös kätevä "hävikkileivonnainen", koska uusien puolukoiden aikaan harmittaa, jos pakastin on pullollaan vielä edellisvuotista puolukkahilloa, eikä uutta voisi oikein käyttää, ennen kuin vanhat on syöty… Vanhat hillot voi käyttää tähän piirakkaan ja uusista puolukoista voikin nauttia sitten ihan hyvillä mielin. 😊
Ainekset;
4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
2 tl soodaa
250g sulatettua voita
Kaikki ainekset sekoitetaan yhteen. Otetaan sivuun yksi lasi taikinamurua ja loppuosaan sekoitetaan
1 muna
Ja
1 tlk kermaviiliä
Taikina levitetään leivinpaperilla päällystetylle n. 30x30cm kokoiselle pellille. Taikinan päälle levitetään n. 4 dl puolukkasurvosta (tai hilloa).
Taikinamuru levitetään hillon päälle.
Piirakkaa paistetaan 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti