Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 4. lokakuuta 2022

Kerrospikkuleipien makuna vihreät kuulat

 Kun kaappiin oli jäänyt jemmaan yksi purkki vihreä kuula-marmeladia, ajattelin testata sitä pikkuleipiin. Samoja pikkuleipiä leivoin viime jouluksi glögin makuisella marmeladilla

Ohjehan on varsin yksinkertainen;

Ainekset (n. 40kpl);

250 g voita

2,5 dl tomusokeria

1 muna

3 tl vaniliinisokeria

6-6,5 dl vehnäjauhoja

n. 3 dl marmeladia

Voi ja tomusokeri vatkataan vaahdoksi. Mukaan sekoitetaan muna ja sekoitetaan taikina tasaiseksi. Mukaan lisätään vehnäjauhot ja sekoitetaan taikina valmiiksi.

Taikinasta tehdään kiekko, joka kääritään kelmuun ja paketti nostetaan pakastimeen, jossa se saa olla vähintään seuraavaan pävivään niin, että se on jäätynyt.

Jäinen taikinakiekko raastetaan raastinraudan karkeimmalla osalla.

Hieman yli puolet taikinaraasteesta painellaan nelikulmaiseen, leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (esim. 20x25cm). Taikinaa voi ihan reilusti painaa tiiviimmäksi, mutta pohjasta ei tarvitse tulla tasaista ja täysin kiinteää.

Taikinan päälle levitetään marmeladi tasaiseksi kerrokseksi.

Marmeladikerroksen päälle levitetään loput taikinaraasteesta niin, että marmeladi peittyy suurimmaksi osaksi. Taikinaraastetta painellaan vain hieman kiinteämmäksi ja jätetään pinta ilmavaksi ja epätasaiseksi.

 Pelti uuniin keskitasolle ja annetaan sen paistua 160 asteessa n. 45 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Levyn jäähdytetään vuoassa.

Leivonnainen otetaan pois vuoasta ja sen pintaan ripotellaan reilu kerros tomusokeria. Tämän jälkeen levy leikataan pieniksi, n. 2cm x 2 cm kokoisiksi ruuduiksi.

Melko raikkaan makuinen pikkuleipäsetti 😊





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti