Kurpitsa toimii leivonnaisissa samalla tavalla kuin porkkana tai mikä tahansa kasvis, eli levonnainen saa kasviksista kosteutta ja mehevyyttä.
Ainekset;
200g voita
4 dl sokeria
3 munaa
400g kurpitsasosetta
0,5 dl kermaa
7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 tl kardemummaa
1tl pomeranssinkuorta
Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Munat lisätään yksitellen voivaahdon joukkoon välillä aina kunnolla sekoittaen.
Kurpitsasose ja kerma sekoitetaan yhteen.
Kuivat aineet ja mausteet sekoitetaan yhteen.
Kuivat aineet ja kurpitsasose lisätään voi-munavaahtoon vuoron perään, aina välillä sekoittaen.
Taikina kaadetaan voideltuun ja tarvittaessa jauhotettuun vuokaan ja kakkua paistetaan 200 asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia.
Ja vaikka niin monet kerrat olen huomannut, että kuviovuokia käytettäessä kakkuja ei kannattaisi päällystää, koska kuviot menevät piiloon, lähdin tähän kakkuun tekemään syysteemaan sopivaa finistelyä. Ei ihan mennyt putkeen… Tein sulatetusta voista, kermasta ja tomusokerista kuorrutteen, jonka värjäsin keltaisella elintarvikevärillä. Tämän kuorrutteen valutin kakun päälle ja korostin vaahteran lehtiä violetiksi värjäämälläni sokerimassalla. Lopuksi ripottelin päälle puna-keltaisia koristerakeita. Karmea siitä kyllä tuli…
On ulkomuoto sitten mikä tahansa, kurpitsa tekee kakusta peruskahvikakkuihin verraten poikkeuksellisen.
Tämä kakku ei maistu yltiömakealle ja kurpitsa antaa kakkuun ihanan keltaisen sävyn 😊
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti