Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 24. lokakuuta 2022

Silmäkoristeet leivontaan

Halloween lähestyy... 😁 

En ole ikinä malttanut ostaa valmiita silmäkoristeita tai -rakeita, vaan tapaan tehdä ne tarvittaessa itse.

Silmien teko on varsin yksinkertaista ja vaatii vain hieman aikaa ja sorminäppäryyttä.

Teen valkoista ja mustaa pikeeriä tomusokerista ja vedestä. Mitään mittasuhteita en ole pistänyt ylös, vaan laitan valkoista pikeeriä varten juomalasin lähes täyteen tomusokeria. Tämän jälkeen lisään mukaan vettä ensin n. ruokalusikallisen. Jos massa ei sekoittamisen jälkeen ole vielä sopivan löysää, lisään vettä tippa kerrallaan ja sekoittaen kunnes massa on sopivaa ja voin kuvitella hallitsevani sen käsittelyn. Jos massa menee liian löyhäksi, lisään taas pienissä erissä tomusokeria. Massan tulee siis olla tasaista ja lusikalla sekoitettavaa, mutta ei missään nimessä liian juoksevaa, niin että sen pursottaminen onnistuu.

Mustaa pikeeriä tarvitaan hyvin pieni määrä. Pikeerin värjään mustaksi geelivärillä. Huom! Kaiken kaikkiaan pieniä silmäpareja tekee kymmenittäin jo melko pienellä pikeerimäärällä, joten määrien kanssa ei kannata liioitella.

Pikeerit pussitetaan ja pursotusreijiksi leikataan hyvin pienet reijät, koska silmistä ei ole tarkoitus tehdä kovin suuria. 

Valkoisesta pikeeristä pursotetaan leivinpaperin päälle ensin silmän valkuaiset ja mustasta pikeeristä valkuaisen päälle mustuaiset. Silmiin saa  vaihtelua muuttamalla mustuaisen paikkaa ja kokoa. Silmät kannattaa tehdä pienissä erissä aina valmiiksi asti. Näin valkoinen pohja ei ehdi kuivua liikaa ja musta ”sulautuu” pohjaan paremmin.


Valmiita silmiä kuivatellaan leivinpaperin päällä 1-2 vuorokautta niin, että ne ovat täysin kuivia. Kuivat silmät tapaan laittaa pieniin kannellisiin rasioihin ja ne säilyvät huoneen lämmössä hyvinä vaikka vielä seuraavaankin halloweeniin.

Näillä silmillä saa kyllä hauskaa ilmettä leivonnaisin. 😀


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti