Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 4. marraskuuta 2023

Härkäruukku

Työkaveri kehui härkäpataa, jota oli tehnyt viikonloppuna. Meillähän noita naudanliharuokia palvotaan, joten resepti testiin.

Pohjana on Snelmannin härkäruukun resepti. 

Päätin hieman muunnella tuota alkuperäistä ohjetta ja tehdä tästä ruuasta viikonloppuruokaa, joka saa muhia uunissa huolella, vapauttaen aikaa muulle touhuamiselle.

Ainekset;

800 g naudan paistisuikaleita

2 salottisipulia

n. 200 g porkkanoita

1 rs (200g) herkkusieniä

Voita paistamiseen

1,5 dl soijakastiketta

3 rkl siemenellistä dijonsinappia

6 dl ruokakermaa

1 rkl mustapippurirouhetta

1 rkl paprikajauhetta


Sipulit, porkkanat ja sienet kuutioidaan ja siivutaan ja ne paistetaan pannulla siten, että ne saavat väriä. 


Lihat ruskistetaan padassa.

Pataan lisätään soijakastike, kerma, sinappi ja mausteet. Kastike kiehautetan ja mukaan lisätään ruskistettu kasvis-sieniseos.

Padan annetaan muhia 175 asteisessa uunissa noin 1,5- 2 tuntia.

Pata on todella maukas ja se sopii tarjottavaksi esim. keitetyn riisin tai ohrasuurimoiden kanssa.



2 kommenttia:

  1. Tätä pitää kyllä kokeilla seuraavan kerran kun naudanlihaa on jossain tarjouksessa. Syksyisin on ihana lämmittää leivinuuni ja tehdä siellä erilaisia lihapatoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi leivinuuni! 🥰 Sinne olisikin ihana pistää muhimaan jos jonkinnäköistä pataa 😋 Itse pidän ruuista, joita kypsytetään pitkään. Ja vahva suositus tälle padalle! Harvoin olen näin maukasta pataa syönyt 😋

      Poista