Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 19. marraskuuta 2023

Itse tehty kebab

 Menipä taas pitkään suunnitellessa, mutta nyt on tämäkin testattu ja hyväksi todettu.

Kebabliha on meillä suuressa suosiossa ja vaikka naudanliha ei ole se edullisin raaka-aine, on tämä liha kyllä hintansa väärttiä. 

Ohjeen määrästä syntyy jo niin valtava määrä lihaa vuoltavaksi, että tästä söi meidän kolmihenkinen perhe monta kertaa.

Ainekset;

2 kg naudan jauhelihaa

1,5 rkl suolaa

1 rkl mustapippurijauhetta

1 tl valkopippuria

2 tl cayennepippuria

1 rkl paprikajauhetta

2 tl valkosipulijauhetta

2 tl juustokuminaa

1 tl chilijauhetta

4 rkl oliiviöljyä

Suola, mausteet ja öljy sekoitetaan tahnaksi.

Jauheliha laitetaan yleiskoneeseen maustetahnan kanssa ja massaa vaivataan (taikinakoukulla) 15-20 minuuttia, kunnes mausteet on sekoittuneet massaan ja lihasta tulee ”tiivistä” ja sitkeää.


Massasta muotoillaan pötkylä ja se kääritään tiukkaan pakettiin, vähintään kaksinkertaiseen folioon.

Pötkylä nostetaan uuniritilälle. Ritilän alle uuniin on hyvä laittaa pelti tai astia, että mahdollisesti foliopaketista tihkuva neste kertyy siihen.

Koska pötköni oli melkoisen kookas, paistoin sitä 100 asteessa 5,5 tuntia. Lämpötila ei saa olla 100 astetta korkeampi, mutta kaposemmalla pötköllä ja pienemmällä lihamäärällä 4 tunnin paistoaika riittää.

Liha jäähdytetään kunnolla.

Pötköstä vuollaan juustohöylällä ohuita siivuja. Ennen tarjoilua siivut ruskistetaan paistinpannulla tai uunissa pellillä tai vuoassa.


Liha tarjoillaan esim. riisin tai pitaleipien kanssa. Ei pidä kuitenkaan unohtaa runsaita kasviksia ja kastikkeita, koska niistä muodostuu ensiarvoisen tärkeä, lihan vaatima kosteus.

Tämä lihapötkylä valmistui naudanlihasta, mutta ajattelin kokeilla seuraavaksi sen valmistamista kanasta. Kanakebabia 🤔

En olisi uskonut, että kykenisin itse valmistaa saman tasoista kebabia, mitä olen saanut parhaissa kebabravintoloiden annoksissa. 😋




2 kommenttia:

  1. Muistan, että olen joskus kokeilut tehdä itse kebabia, mutta siitä taisi tulla enemmänkin lihamureketta. Ehkäpä tällä reseptillä voisi kokeilla uudestaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! 😊 nähdäkseni lihamurekkeen ja kebabin ero syntyy siinä, että kebablihaa vaivataan ihan huolella jolloin rakenne muuttuu ja siitä tulee tiivistä. Lisäksi tuo paistolämpötila on tärkeä; se ei saa olla liian korkea, vaan liha kypsytetään hiljaksiin.

      Itse olin tähän todella tyytyväinen 😋

      Toivottavasti saat lihan nyt onnistumaan! 👍🏻😊

      Poista