Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 14. tammikuuta 2024

Sipulipataleipä

 Tämän pyhän leipänä meillä syödään paahdetulla sipulilla maustettua pataleipää.

Sipulipataleipä on taas pataleipien tapaan helppotöinen leivottava, tosin aikataulullisestihan näissä pataleivissä tuo leipomishomma kuitenkin aloitetataan jo puoli vuorokautta aiemmin…

Tähän pataleipään paahteisen sipulin maku tulee valmiista paahdetusts sipulirouheesta. Melko vaivatonta?

Ainekset;

2 rkl sokeria

2 tl suolaa

Kahden herneen kokoinen pala hiivaa

5 dl spelttijauhoja

5 dl hiivaleipäjauhoja

1 dl paahdettua sipulirouhetta

5 dl vettä

Sokeri, suola ja hiiva liuotetaan kädenlämpöiseen veteen. 

Kuivat aineet lisätään nesteeseen ja sekoitetaan taikina tasaiseksi.

Jätetään taikina kohoamaan kelmulla peitettyyn astiaan huoneen lämpöön vähintään 12 tunniksi.

Pata laitetaan uuniin ja uuni lämmitetään 225 asteiseksi.

Taikina kumotaan runsaasti jauhotetulle alustalle ja pyöritellään taikinasta pallo, ei kuitenkaan vaivata taikinaa. Taikinapallon annetaan kohota pöydällä 1/2 tuntia.

Kuuma pata otetaan uunista ja padan pohjalle lorautetaan öljytilkka.

Taikinapallo nostetaan padan pohjalle, laitetaan kansi padan päälle ja nostetaan pata uuniin.

Leipää paistetaan padassa ensin 1/2 tuntia kansi päällä, jonka jälkeen kansi poistetaan ja paistamista jatketaan vielä 15 minuuttia.

Pata nostetaan uunista leipä kumotaan padasta.

Leipä on huippuhyvää! Ei tällaiselle löydy vastinetta mistään.

Ja taas tuoksuu kotona vastapaistettu leipä 🥰



🌸 Terveisin Susanna 🌸

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti