Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 16. tammikuuta 2024

Itse tehty suolasuihke hiuksille

 

En osaa kuvitella laiskempaa hiusten laittajaa, kuin itse olen 🙄 

Kysymys ei ole siitä, ettenkö aamuisin hiuksiini hetken keskittyisi, mutta vähiltäkään en ryhdy föönaamaan ja kihartamaan tai suoristamaan. En kuitenkaan voisi kuvitellakaan, että lähtisin ihmisten ilmoille tyynykiharoissani, vaan joku sortti pitää olla, vaikka ei huvittaisikaan. Vahaa sormiin, pöyhintää ja lakalla kiinnitys. Max 3 minuuttia.

Hiusteni laatu ja suosimani tyyli eivät tue toisiaan. Ohut, sileä ja kiiltävä hius on vaikeaa saada sähäkäksi ja karkean näköiseksi. Sitä kuitenkin haluaisin. Myös takaraivollani oleva pyörylä vaatii joko pituutta niin paljon, että se katoaa hiusten painon alle tai hiusten pitäisi olla siltä kohtaa niin lyhyet, että pyörylä saisi nostaakin ne pystyyn. Tämän lisäksi hiukseni ovat iän myötä ottaneet mallia isältäni ja ne pakkaavat menemään otsalta ja ohimoilta laineille.

Olen käyttänyt jossain kohtaa suolasuihketta ja sen tehoa en hiusten laitossa väheksy. Suolasuihke antaa hiuksiin karheutta ja tyveen käytettäessä kohottaa kuontaloa. Melko täydellinen kaveri siten minun luonnostaan lättänöille hiuksille.

Suolasuihkeet eivät ole ihan hirvittävän kalliita, mutta jos huomioi niiden sisältämät ainesosat, tulee kyllä vedelle kova litrahinta, samoin kuin suolalle… Koetin tällä kertaa tehdä suolasuihkeen itse, niin sittenpä tiedän, kannattaako tuosta kaupasta hankittuna niinkään ruikuttaa.

Ohjeita oli tarjolla nyt kyllä niin laidasta laitaan, että päätin heittäytyä kompromissina siihen keskelle ja kehittelin sellaisen puolivälin reseptin.

Ainekset;

1,5 dl vettä

1 rkl merisuolaa

0,5 tl hoitoainetta

15-30 tippaa eteeristä öljyä

Suihkupullo

Suola liuotetaan kuumaan veteen. Hoitoaine sekoitetaan mukaan ja pullotetaan jäähtynyt seos puhtaaseen pulloon. Pulloon lisätään eteeristä öljyä. Öljyn tarkoitus voi olla rauhoittava tai vaikka raikastava, oman tarpeen mukaan. Koska itseltäni löytyi monia erilaisia öljyjä, tein suolavettä useamman erän ja yhteen pulloon sekoitin piparminttuöljyä, toiseen katajan tuoksuista öljyä ja kolmanteen vaniljaa, joka on lempituoksuni. Käytettävää määrää voi ja kannattaa harkita käytettävän öljyn voimakkuuden mukaan. 

Hoitoaine sekoittui toiseen pulloon varsin hyvin, toiseen pulloon se jäi isommiksi hipuiksi. Yhdestä pullosta jätin testimielessä hoitoaineen pois.

Veikkaan, että soveltuvan suola-vesisuhteen määrittelee juurikin se oma hiuslaatu. Samoin mukaan sekoitettavan hoitoaineen tarve yleensäottaen. Tällä setillä lähden nyt hommaa testailemaan ja ensikosketuksen mukaan tämä itse tehty suolasuihke hiuksille saattaa olla juuri se elämää helpottava tekijä. 😊




🌸 Terveisin Susanna 🌸



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti