Vaikka yleiskoneen avustuksella olen oppinut tekemään ihan hyvää pullataikinaa ja se taipuisi työläämpiinkin pulliin, nousee bostonkakun muoto ja helppous yhä ykköseksi.
Tällä erää maustoin bostonin muotoon käärityn pullan mantelimassalla.
Pullataikinan ainekset;
2,5 dl maitoa
1/2 muna (toinen puolisko käytetään voiteluun)
1/2 pkt (25g) hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
Noin 7 dl vehnäjauhoja
100g pehmeää voita
250g mantelimassaa
Raesokeria ja mantelirouhetta pinnalle
Maito lämmitetään kädenlämpöiseksi. Hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja muna sekoitetaan maitoon. Nesteeseen lisätään jauhot pienissä erissä sekoittaen. Lopuksi mukaan lisätään pehmeä voi ja taikinaa sekoitetaan niin kauan, että voi on täysin sekoittunut taikinaan.
Taikina-astia peitellään leivinliinalla ja asetetaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Taikinan annetaan nousta niin kauan, että se on turvonnut kaksinkertaiseksi, eli noin 1/2 tuntia.
Mantelimassa raastetaan karkeaksi raasteeksi.
Taikina kaadetaan jauhotetulle alustalle ja vaivataan siitä pöytää vasten ilmakuplat pois.
Taikinasta kaulitaan noin 45 x 35 cm kokoinen levy.
Mantelimassamuru levitetään taikinalevylle ja levy kääritään rullaksi. Heitin pintaan pienen määrän myös mantelijauhetta, koska oli suuri vaara, että kyseinen jauho jää kaappiin vanhenemaan 😅
Rullasta leikataan noin 10 yhtä suurta palaa, jotka asetellaan tasaisesti voideltuun irtopohjavuokaan kierre ylöspäin.
Vuoka peitellään leivinliinalla ja pullan annetaan nousta lämpimässä paikassa noin 0,5 tuntia.
Pullan pinta voidellaan munalla ja pinnalle ripotellaan raesokeria ja mantelirouhetta. Näitä käytinkin sitten varsin runsaasti.
Pullaa paistetaan 175 asteessa noin 35 minuuttia.
Pullan annetaan jäähtyä leivinliinan alla ja se irrotetaan vuoasta.
Manteliboston maistuu luonnollisesti mantelimassalle ja paahteiselle mantelille 😋
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti