Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 20. tammikuuta 2024

Siivouspäivän vuokaleipä

Tarkensin katseeni sanaan ”siivouspäivä…”. Mielikuvitus jo ehti laukkaamaan, mutta luettuani marttojen reseptin pääsin jyvälle siitä, mitä tällä tarkoitetaan 😅

Kyseessä on siis jauhokaapin siivouspäivä ja siinä mielessä ihan tervetullut uusi resepti arkistooni. Kaappiin kun kertyy useinkin sellaisia pussinloppuja, jotka olisi järkevää hyödyntää johonkin ennemmin kuin myöhemmin.

Sinänsä reseptin pääraaka-aine on silti vehnäjauho, enkä tohtinut ihan kauhean paljoa lähteä sooloilemaan, mutta muutin hieman määriä sen mukaan, mitä siellä omassa kaapissa oli tähteenä.

Minun vuokaleipä syntyi seuraavin aineksin;

5 dl lämmintä vettä

1/2 pala hiivaa

2 tl suolaa

2 rkl siirappia

0,5 dl ruisjauhoja

1 dl mantelijauhoja

1 dl kaurahiutaleita


4 dl vehnäjauhoja

3 dl hiivaleipäjauhoja


Hiiva, suola ja siirappi liotetaan lämpimään veteen. Mukaan sekoitetaan ruisjauho, mantelijauho ja kaurahiutaleet. Taikina jätetään liinan alle nousemaan puoleksi tunniksi.

Taikinaan sekoitetaan loput jauhot ja taikina kaadetaan voideltuun, n. 1,5 litraiseen leipävuokaan.

Leipää nostatetaan vuoassa noin puoli tuntia, jonka jälkeen sen pistellään esim. coctailtikulla. Leipää paistetaan 225 asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.



 Leipä kumotaan lämpimänä vuoasta.

Ja taas on tarjolla ihanaa, tuoretta leipää. Mantelijauhe tekee tehtävänsä ja tämä leipä ei maistukaan ihan peruskauralta 🥰




🌸 Terveisin Susanna 🌸



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti