Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 2. elokuuta 2023

Tehosteseinä nro 5 maalaamalla

 Esittelyvuorossa vessan tehosteseinä. 

Tämä vessa on sisustettu hieman rouheasti ja perustana on seinään maalattava karkea kuviointi.

Maalina Teknoksen Timantti 20, joka kestää tällaisissa kosteammissa tiloissa tavallista sisäseinämaalia paremmin. Tässä maalissa on myös enemmän kiiltoa kuin makuuhuoneissa käyttämissäni maaleissa, jotka ovat olleet täyshimmeitä ja tätä seinää on mahdollista myös puhdistaa eri tavalla, kuin himmeää maaliseinää.

Seinän perussävy on V486 Savikivi.

Efektiseinän sävyinä tumma N499 Basaltti ja vaalea H484 Mulperi. Jonkin verran käytin myös puhtaan valkoista maalia.

Tekniikkana käytin aiemmin käyttämääni systeemiä, eli pohjamaalattuun seinään vedellään siveltimellä ristiin rastiin ja sekaisin käytettäviä maaleja. Tähän seinään käytin enemmän alkuperäistä sävyä sekä tumminta harmaan sävyä ja vaalea sävy oli vain satunnainen veto siellä tai täällä. Tekniikan parempi kuvaus löytyy aiemmasta postauksestani täältä.

Kun maalit on seinässä ja niitä on alkuun hieman levitelty pensselillä, lopullinen jälki tehdään sienellä töpöttämällä. 

Edellisiin, häivytettyihin seiniin nähden tätä seinää oli helppo tehdä, kun ei ollut tarkoitus saada mukaan minkäänlaisia säännöllisyyttä. Myös käytettävien värien määrä oli maltillinen.

Vessa kalustettiin varsin yksinkertaisilla kalusteilla. Seinään, altaan taakse tuli laatoitus samasta 10x20 kaakelista, jota meillä on käytetty kaikilla laatoitettavilla pinnoilla. Valopeili ja vessan varusteet kruunasivat tämän varsin yksinkertaisen sisustuksen.

Tehosteseinän väreissä toistuvat tilan muut sävyt ja perusseinät, lattia ja kalusteet sitoutuvat sen kautta yhteen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti