Varhaiskaali 😋 Lieneekö mitään parempaa?
Vaikka olen pyrkinyt ruuan suhteen varsinaista tuhlailua välttämään, voi ruokapolitiikassani olla parantamisen varaakin. Pyrkimyksenä on silti jatkossakin ostaa ruokaa, joka voi maksaa hieman enemmän, mutta jonka korkeampi kuluttajahinta johtuu siitä, että tuottajallekin edes jonkinlainen siivu siitä rahasta päätyy.
Kaalta ja jauhelihaa saa kotimaisena ja hinta ei lopulta annoshinnoiksi muutettuna ihan päätä huimaava ole. Riisi tosin laskee tämän ruuan kotimaisuusastetta, mutta riisin sijaan kaalilaatikossa voisi käyttää esim. ruokakauraa, tai -ohraa.
Ainekset:
n. 1,5 kg valkokaalta
2 rkl ruokaöljyä
1 iso sipuli
500g nauta-sika jauhelihaa
1,5 dl riisiä
Lihaliemikuutio
2 rkl siirappia
2 tl meiramia
Mustapippuria
Suolaa
3 prk (6dl) ruokakermaa
Kaali leikataan ohuiksi siivuiksi ja keitetään väljässä, suolalla maustetussa vedessä. Keittoaika n. 20 minuuttia.
Riisi keitetään pehmeäksi väljässä, lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Keittoaika riippuu riisilaadusta.
Sipuli pilkotaan kuutioiksi ja kuullotetaan paistinpannulla öljyssä. Sipulin joukkoon pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan.
Kypsästä riisistä ja kaalista kaadetaan vesi pois ja riisit ja kaali sekoitetaan keskenään sekä lisätään jauheliha niiden joukkoon. Mukaan sekoitetaan mausteet ja siirappi.
Aines ladotaan uunivuokaan (tai pienempiin vuokiin) ja päälle kaadetaan ruokakerma.
Laatikkoa paistetaan 200 asteisessa uunissa n. tunti.
Kylkeen puolukkasurvosta ja ääntä kohti! 😋
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti