Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 13. heinäkuuta 2023

Trio - juustokakku

Trio-juustokakku mukailee triojäätelöä. Kakun kolme eriväristä kerrosta maistuvat kukin erilaiselta; suklaalta, vanilijalta ja mansikalta.

Tämän kakun tekemisessä suurimpana haasteena on kerrosten pitäminen erillisinä. Kerrosten sekoittumisen estämiseksi edellisen kerroksen pitää olla hieman hyytynyt ennen seuraavaa kerrosta. Tämän vuoksi tein itse täytteen kolmessa erässä siten, että aloitin aina uuden kerroksen massan tekemisen vasta sitten, kun olin saanut edellisen kerroksen levitettyä pohjaan. Kakun nostin jokaisessa välissä pakastimeen, että hyytyminen tapahtuisi riittävän nopeasti. Tämä lisää työvaiheita, mutta on sen arvoista 😊

Ohjeella tulee kakku n. 30 cm vuokaan, mutta tällä erää jaoin massat pienempiin vuokiin ja sain kaksi pienempää kakkua. Tämän kakun leivoin kyläjuhlan arpajaispalkinnoksi.

Ainekset;

200g diggestivekeksejä murskattuna

100g voita sulatettuna

2 tl vaniliinisokeria

Ainekset sekoitetaan yhteen ja painellaan leivinpaperilla alustetun irtopohjavuoan pohjalle.

Suklaakerros;

2 dl kermaa

1 rasia (175-200g) maustamatonta tuorejuustoa

1 rs ranskankermaa

200g maitosuklaata sulatettuna

2 liivatelehteä (tilkka vettä, johon liivatteet sulatetaan)

Kerma vatkataan vaahdoksi. 

Liivatteet pehmennetään kylmässä vedessä ja sulatetaan lähes kiehuvaan veteen. Tuorejuusto notkistetaan ja ranskankerma sekoitetaan juuston joukkoon. Sulatettu suklaa lisätään ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen juustoseokseen. Liivatteet sekoitetaan ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen juustoseoksen joukkoon.

Kerma ja juustomassa yhdistetään.

Massa levitetään pohjan päälle ja nostetaan kakku hyytymään kylmään.

Vaniljakerros;

2 dl kermaa 

2/3 tlk kondensoitua maitoa

1 rs maustamatonta tuorejuustoa

1/2 rs maitorahkaa

2 tl vaniliinisokeria

3 liivatelehteä (tilkka vettä, johon liivatteet sulatetaan)

Kerma vatkataan vaahdoksi. 

Liivatteet pehmennetään kylmässä vedessä ja sulatetaan lähes kiehuvaan veteen. Tuorejuusto notkistetaan ja maitorahka ja kondensoitu maito sekoitetaan juuston joukkoon. Liivatteet sekoitetaan ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen juustoseoksen joukkoon.

Kermavaahto ja juustomassa yhdistetään.

Massa levitetään 1. kerroksen päälle ja nostetaan kakku hyytymään kylmään.

Mansikkakerros;

2 dl kermaa 

1/3 tlk kondensoitua maitoa

1/2 rs maitorahkaa

2 rs mansikkarahkaa

4 liivatelehteä (tilkka vettä, johon liivatteet sulatetaan)

Kerma vatkataan vaahdoksi. 

Liivatteet pehmennetään kylmässä vedessä ja sulatetaan lähes kiehuvaan veteen. Rahkat ja kondensoitu maito sekoitetaan keskenään ja liivatteet lisätään ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen juustoseoksen joukkoon. Kermavaahto ja rahkamassa yhdistetään.

Massa levitetään 2. kerroksen päälle ja nostetaan kakku hyytymään viileään.

Kakku valmistetaan mieluusti tarjoilua edeltävänä päivänä ja hyydytetään viileässä. Kakun voi hyydyttää myös pakastimessa, mutta jäädytetyn kakun pinta voi jäätyessään muuttua ”hileisen” näköiseksi. Se ei kuitenkaan vaikuta makuun ja koristelulla voi peittää pienet kauneusvirheet. Jos kakku jäädytetään, se sulatetaan hiljaksiin jääkaapissa.

Kakun koristeluun käytin tuoreita mansikoita, suklaapalloja ja valkosuklaalastuja.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti