Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 19. heinäkuuta 2023

Mustikka - valkosuklaajuustokakku

 

Tämän mustikka-valkosuklaajuustokakun leivoin huomenna avoinna olevaan kyläyhdistyksen kahvioon. Kakku syntyi pienen makustelun jälkeen ja mauiksi valikoituivat mustikka - vanilja - valkosuklaa - kardemumma… 

30 cm vuoka

Pohjan ainekset;

200g diggestive keksejä murskattuna

100g mantelijauhetta

1 tl vaniliinisokeria

1 rkl kardemummarouhetta

75g voita sulatettuna

Pohjan ainekset sekoitetaan tasaiseksi seokseksi ja seos painellaan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Täytteen ainekset;

4 dl kermaa

1 rs maustamatonta tuorejuustoa

1 tlk maitorahkaa

4 dl mustikoita (pakaste on ok, koska silloin marjoista irtoaa sulatettaessa mehua, jota tarvitaan kiilteen valmistamisessa.

150 g valkosuklaata

5 liivatelehteä 

Sokeria voi lisätä oman maun mukaan, jos massa ei maistu riittävän makealta.

Kerma vatkataan vaahdoksi.

Liivatelehdet pehmennetään kylmässä vedessä ja liotetaan tilkkaan lähes kiehuvaa vettä.

Mustikoista otetaan erilleen mehua. Jo 0,25 dl: kin riittää kiilteeseen 👍🏻

Noin 100g valkosuklaata sulatetaan. Pari palaa jätetään sivuun koristelua varten ja loput suklaasta rouhitaan hienoksi murskaksi.

Sulatetut mustikat survotaan käsivatkaimella (jos haluaa vähemmän sattumia, mustikat voi survoa sauvasekoittimella). Sekaan sekoitetaan tuorejuusto ja sekoitetaan massa tasaiseksi. 

Massaan sekoitetaan liivateneste ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Samoin sulatettu valkosuklaa.

Lopuksi mukaan sekoitetaan myös rahka ja seos sekoitetaan tasaiseksi.

Kermavaahto ja juustomassa yhdistetään.

Lopuksi sekaan sekoitetaan suklaarouhe.

Massa levitetään keksimurupohjan päälle.

Kakku nostetaan viileään hyytymään. Kakun pinnan tulee olla melko tivis, kun kiille valutetaan siihen, joten kakku saa hyytyä vähintään 4 tuntia. Hyytymistä voi edesauttaa käyttämällä kakkua hetken pakastimessa.

Kiille;

Noin 0,25 dl mustikkamehua

3 dl vettä (tai esim. Vadelmamehua)

2 tl vaniliinisokeria

0,5 dl sokeria (jos lisätty neste on vettä)

6 liivatelehteä

Tippa violettia väriainetta

Liivatteet pehmennetään kylmässä vedessä ja liuotetaan tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä.

Nesteet yhdistetään ja maustetaan sokerilla ja vaniliinisokerilla.

Kiilteen annetaan jäähtyä vähintään kädenlämpöiseksi.

Kiille kaadetaan hyytyneen kakun päälle käyttäen apuna lusikkaa tai kauhaa siten, että neste kaadetaan ”lusikan kautta” kakun päälle. Tällä tavalla nestevirta ei irrota kermamassaa kakun pinnasta kiilteeseen.


Kiilteen annetaan hyytyä viileässä kunnolla (vähintään 1 tunti)

Koristelin kakun valkosuklaalastuilla ja pensasmustikoilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti