Tämän mustikka-valkosuklaajuustokakun leivoin huomenna avoinna olevaan kyläyhdistyksen kahvioon. Kakku syntyi pienen makustelun jälkeen ja mauiksi valikoituivat mustikka - vanilja - valkosuklaa - kardemumma…
30 cm vuoka
Pohjan ainekset;
200g digestive keksejä murskattuna
100g mantelijauhetta
1 tl vaniliinisokeria
1 rkl kardemummarouhetta
75g voita sulatettuna
Pohjan ainekset sekoitetaan tasaiseksi seokseksi ja seos painellaan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Täytteen ainekset;
4 dl kermaa
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
1 tlk maitorahkaa
4 dl mustikoita (pakaste on ok, koska silloin marjoista irtoaa sulatettaessa mehua, jota tarvitaan kiilteen valmistamisessa.
150 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
Sokeria voi lisätä oman maun mukaan, jos massa ei maistu riittävän makealta.
Kerma vatkataan vaahdoksi.
Liivatelehdet pehmennetään kylmässä vedessä ja liotetaan tilkkaan lähes kiehuvaa vettä.
Mustikoista otetaan erilleen mehua. Jo 0,25 dl: kin riittää kiilteeseen 👍🏻
Noin 100g valkosuklaata sulatetaan. Pari palaa jätetään sivuun koristelua varten ja loput suklaasta rouhitaan hienoksi murskaksi.
Sulatetut mustikat survotaan käsivatkaimella (jos haluaa vähemmän sattumia, mustikat voi survoa sauvasekoittimella). Sekaan sekoitetaan tuorejuusto ja sekoitetaan massa tasaiseksi.
Massaan sekoitetaan liivateneste ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Samoin sulatettu valkosuklaa.
Lopuksi mukaan sekoitetaan myös rahka ja seos sekoitetaan tasaiseksi.
Kermavaahto ja juustomassa yhdistetään.
Lopuksi sekaan sekoitetaan suklaarouhe.
Massa levitetään keksimurupohjan päälle.
Kakku nostetaan viileään hyytymään. Kakun pinnan tulee olla melko tivis, kun kiille valutetaan siihen, joten kakku saa hyytyä vähintään 4 tuntia. Hyytymistä voi edesauttaa käyttämällä kakkua hetken pakastimessa.
Kiille;
Noin 0,25 dl mustikkamehua
3 dl vettä (tai esim. Vadelmamehua)
2 tl vaniliinisokeria
0,5 dl sokeria (jos lisätty neste on vettä)
6 liivatelehteä
Tippa violettia väriainetta
Liivatteet pehmennetään kylmässä vedessä ja liuotetaan tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä.
Nesteet yhdistetään ja maustetaan sokerilla ja vaniliinisokerilla.
Kiilteen annetaan jäähtyä vähintään kädenlämpöiseksi.
Kiille kaadetaan hyytyneen kakun päälle käyttäen apuna lusikkaa tai kauhaa siten, että neste kaadetaan ”lusikan kautta” kakun päälle. Tällä tavalla nestevirta ei irrota kermamassaa kakun pinnasta kiilteeseen.
Koristelin kakun valkosuklaalastuilla ja pensasmustikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti