Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 17. heinäkuuta 2023

Valkosipulilyttyperunat

 

Varhaisperunat ihan sellaisenaan ovat melkoista herkkua, mutta uusista perunoista tehtävät lyttyperunat ovat perunoiden paranneltu versio. Niiden valmistaminen jämistä poistaa myös sen ongelman, ettei perunoiden määrää keitettäessä tarvitse yrittää mitoittaa oikein, vaan niitä voi huoletta keittää reilusti yli tarpeen. 

Ainekset;

n. 2 kg kuorineen keitettyjä varhaisperunoita

75 g voita

3 valkosipulin kynttä

2 tl suolaa

Mustapippuria myllystä

Voi sulatetaan ja siihen puristetaan valkosipulin kynnet.

Perunat painetaan esim. muusinuijalla tai vaikka juomalasin pohjalla lyttyyn. 

Lytätyt perunat asetellaan pellille, uuni- tai foliovuokaan. Perunoiden päälle lorotellaan valkosipulivoi ja maustetaan perunat suolalla ja mustapippurilla. Perunoita käännellään siten, että mausteet ja rasva tarttuvat kaikkiin pintoihin.

Perunoita paistetaan 225 asteisessa uunissa, kunnes ne ovat pinnaltaan rapeita, eli n. 15 minuuttia. 

Nämä perunat maistuvat grilliruokien lisäkkeenä tai ihan vain sellaisenaan 😋




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti