Näitä lihapullia ei varmaan parhaalla tahdollakaan voi sanoa "kreikkalaisiksi". Tällaisen supisuomalaisen suussa maku kuitenkin taittaa mielikuvaan siitä, miltä kreikkalainen maistuu...
Tein lihapullia kilosta jauhelihaa. Vähärasvainen naudan jauheliha olisi jokseenkin ykkösvalinta lihapulliini, mutta sen puutteen en antanut hämätä, vaan hyvinkin luontevasti sika-nauta taipui tähän taikinaan.
Ainekset;
2 kananmunaa
1 dl maitoa
2 dl korppujauhoja
2 tl suolaa
3 tl valkosipulirouhetta
2 rkl oreganoa
0,5 dl paahdettua sipulirouhetta
150-200 g juustoraastetta
100-150 g fetajuustokuutioita
1 kg jauhelihaa
Kananmuna, maito, mausteet ja korppujauho sekoitetaan yhteen. annetaan korppujauhojen turvota nesteessä vähintään 15 minuuttia, jonka jälkeen seokseen lisätään juustoraaste, fetajuustokuutiot ja jauheliha.
Seos sekoitetaan tasaiseksi. Näin ison taikinan tapaan tehdä yleiskoneella, koska se helpottaa huomattavasti sekoittamisvaihetta.
Lihapullat muotoillaan kosteilla käsillä palleroiksi, jotka asetellaan leivinpaperilla vuoratulle pellille. Suurehkot fetajuustokuutiot hieman hankaloittavat lihapullien muotoilua, mutta itse pidän siitä, kun juustot ovat kunnollisen kokoisia sattumia lihapullissa.
Lihapullia paistetaan 200 asteessa n. 25-30 minuuttia.
Lihapullat maistuvat mainiolta vaikka vihersalaatin kanssa tarjoiltuna 😋
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti