Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 14. elokuuta 2023

Kanapekonikolmioleivät

 


Tapaan silloin tällöin tehdä kolmioleipiä. Valmiina paketteina ne ovat käteviä välipaloina, iltapaloina, retkieväinä ja ne sopivat vaikka kahvipöytään suolaisiksi tarjottaviksi. Ja maistuvat ainakin meillä jokaiselle 😁

Ainekset;

200 g pekonikuutioita

300-350 g kanasuikaleita

1 iso paprika

2 tlk kermaviiliä

3 dl majoneesia

0,5 dl sweet chili kastiketta

2 dl juustoraastetta (esim. mozzarella tai edam)

(Tulista) paprikajauhetta

Mustapippuria

Tarvittaessa suolaa


noin 20 siivua vaaleaa paahtoleipää.


Pekonit ruskistetaan pannulla. Poistan suurimman osan pekonien paistossa irtoavasta rasvasta, koska muutoin saattaa lopputulos närästellä liiaksi… 

Kanat heitetään pekonien kanssa samaan kyytiin ja paistetaan kypsäksi. Vaikka kyseessä olisi kanasuikaleet, on kananpalat usein niin isoja tähän tarkoitukseen, että pienistelen niitä vielä paiston yhteydessä paistinlastalla.

Paprikat kuutioidaan pieniksi paloiksi ja kaikki ainekset yhdistetään. Seos maustetaan pippurilla, (tulisella) paprikajauheella ja tarvittaessa suolalla.

Seosta lusikoidaan reilusti ensimmäisen paahtoleivän päälle ja se levitetään tasaiseksi kerrokseksi, jonka jälkeen täytteen päälle asetetaan toinen leipä. Leikkaan leivät samantien viistosti kahteen osaan.



Tästä annoksesta tulee n. 10 kokonaista suurehkoa leipää, eli 20 kolmioleipää. Paahtoleipien koossa on valmistajasta riippuen suuriakin kokoeroja, joten leipien pienentyessä määrä luonnollisesti kasvaa 😅

Pakkaan jokaisen leivän erikseen kelmuun. Tällöin ne on helppo käyttää vaikka yksitellen. Muovi on ehdottoman hyvä materiaali leipien ympärille, koska leipien reunatkin pehmenevät muoviin pakattuna.

Kolmioleivät säilyvät jääkaapissa useita päiviä (huomioiden lihatuotteiden päiväykset) ja maku vain paranee, mitä kauemmin niiden malttaa antaa maustua.

Kahvipöytään istuu mainiosti kolmioleivät, jotka on leikattu vielä kertaalleen kahtia 😋




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti