Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 29. elokuuta 2023

Cookies and cream - jäätelö

 Cookies and cream-jäätelö, kotoisammin oreokeksijäätelö on jatkoa itse tehtyjen jäätelöiden listaan.

Itse tehty jäätelö on niin makeaa ja hyvää, että vikaan ei voi mennä, vaikka maustamiseen testaa mitä tahansa uutta makua.

Perusjäätelö syntyy samalla ohjeella, kuin lähes aina ennenkin;

6 dl kuohu- (tai vispi-) kermaa

1 tlk kondensoitua maitoa

2 tl vaniljasokeria

0,75 dl glukoosisiirappia

1 pkt oreokeksejä

Kerma vatkuloidaan vaahdoksi. Vaahtoon sekoitetaan kondensoitu maito, glukoosisiirappi ja vaniljasokeri ja sekoitetaan massa tasaiseksi ja kuohkeaksi.

Oreokeksit murskataan. Pieni osa murskasta jätetään ripoteltavaksi jäätelön päälle, mutta suurin osa sekoitellaan jäätelömassan joukkoon.

Jäätelömassa ladotaan kannelliseen (tai pienempiin, kannellisiin) astioihin ja pintaan ripotellaan koristeeksi keksimurua.

Jäätelömassaa jäädytetään pakastimessa vähintään neljä tuntia, mieluiten seuraavaan päivään. 

Koetin sekoittaa osaan oreojäätelön mukaan myös suklaakastiketta. Ihan oli hyvää ja ainakin kivan näköistä, mutta omaan suuhun parempi versio oli jäätelö ilman suklaakastiketta 😅

Herkuttelujäätelö herkkusuille! 😋





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti