Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 18. elokuuta 2023

Kinuski- puolukkapiirakka rahkatäytteellä

Tämä piirakka sai alkunsa siitä, että taas oli kaappiin kertynyt päiväysvanhoja maitotuotteita. Kinuskikreemi oli muutaman päivän vanhempaa, kuin parasta ennen päiväys ja vaniljan makuiset proteiinirahkat oli siirretty vanhojen hyllylle yli kaksi viikkoa sitten. En kuitenkaan ollut malttanut heittää niitä menemäänkään, kun ajattelin niiden kelpaavan leivonnassa pois tiehensä.

Piirakkaan tuli siis muropohjan päälle kinuskikreemikerros, puolukkaa raikastamaan makua ja vahva rahkakerros päälle.

Muropohjan ainekset;

150g voita

1,5 dl sokeria

1 muna

4,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniliinisokeria

Pehmeä voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Mukaan sekoitetaan muna ja jatketaan vatkaamista, kunnes seos on kuohkeaa. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja sekoitetaan nopeasti voiseokseen.

Taikinaa lepuutetaan viileässä n. tunti, jonka jälkeen se painellaan suurehkon (30-32cm) piirakkavuoan pohjalle ja nostetaan reunoille.

Pohjalle levitetään kinuskikreemi ja kreemin päälle ripotellaan tasainen kerros puolukoita.

Rahkakerroksen ainekset;

2 tlk maitorahkaa (vaniljarahkaa tai proteiinirahkaa)

1 tlk ranskankermaa

2 kananmunaa

1,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Rahkat ja ranskankerma sekoitetaan yhteen. Mukaan lisätään sokerit ja munat ja sekoitetaan ainekset tasaiseksi massaksi.

Rahkamassa levitellään kerrokseksi puolukoiden päälle.

Piirakkaa paistetaan 200 asteisessa uunissa n. 35 minuuttia, tai kunnes rahkakerros on hyytynyt.

Vaikka piirakka on makea jo itsellään, hifistelin kuitenkin vielä vähän ja lisäsin tarjoiluvaiheessa piirakan päälle valmista kinuskikastiketta 😋









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti