Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 30. elokuuta 2023

Juoksettunut moussemassa ropsutaikinan pohjaksi

Olen tainnut olla melkoinen tuurihaukka, kun en ole kertaakaan aiemmin saanut kakkuun tarkoitettua moussemassaa juoksettumaan. Nyt sekin impeys sitten meni…

Leipomaan piti ruveta, kun synttärit lähestyy. Olisi kiva viedä kakkua töihin ja tietenkin kotonakin pitää joku torttu olla. Tänään tuntui vastustavan jo kylliksi muutenkin, niin en tiedä, oliko mitään järkeä lähteä edes yrittämään. Ja lähdin silti. Ajatuksena oli tehdä moussekakku, johon käytetään vaniljakastiketta. Ja vaikka koko alkuehtoon olin vaniljakastiketta jäähdytellyt, oli se ilmeisimmin siltikin vielä liian lämmintä, kun sen kermavaahtoon lisäsin. Lopputulemana oli heramössö, josta tiesi välittömästi, että kakkumassaksi siitä ei enää millään muotoa ole.

Harmitti vietävästi! Olihan massassa kuitenkin jo 4 purkkia kermaa ja vaniljasoosi 😠

Päätin sitte hyödyntää tuon mössön ropsutaikinana, kun en malttanut poiskaan nakata.

Lisäsin joukkoon 6 munaa ja vehnäjauhoja niin paljon, että kankeus vastasi ropsutaikinaa (6-8 dl… tarkkaa määrää en osaa sanoa, kun ei siinä mielentilassa tullut niin mieleen määriä mittoa 😅). Lisäsin taikinaan myös suolaa n.1 rkl. Määrä tuntuu aika suurelta, mutta olipa pohja-ainestakin heti alkuunsa aika runsaasti. Taikina oli yhä hieman erottunutta, mutta rohkeasti heitin sen pellille ja uuniin.

Paistoin ropsuntekelestä uunin keskitasolla 200 asteen lämmössä niin kauan, että se oli pinnaltaan hyvin paistunut. Ajallisesti n. 20 minuuttia.

Lopputulos on makea ja rasvainen… Ulkonäöllisesti muistuttaa hieman ahvenanmaan pannukakkua.

Maku oli silti aika mainio! Eipä sitä ihan joka päivä kermapohjaista ropsua tule tehneeksi. Ja toivottavasti ei ihan heti toista kertaa tarvitsekaan. 

Mutta positiivista oli se, että mitään ei mennyt hukkaan ja kyllä meillä aina läjä ropsua kauppansa tekee 😅



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti