Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 6. elokuuta 2023

Kotikutoinen Geishasuklaajäätelö

Mun pieni poika ei ole enää niin pieni, vaan täyttää tänään 18-vuotta! 🥰 Syntymäpäivää juhlitaankin huolella ja yhdeksi tarjottavaksi tein jäätelöä pojan yhden lempisuklaan makuisena.

Ainekset;

6 dl (+ 1 dl) kuohu- tai vispikermaa

1 tlk kondensoitua maitoa

0,75 dl glugoosisiirappia

2 tl vaniljasokeria

1 levy (120g) geishasuklaata


Kastike

200g maitosuklaata + 1 dl kermaa

Hasselpähkinäkrokantteja


Kerma vatkataan vaahdoksi.

Samalla kun kerma vatkuloitui yleiskoneessa, sulattelin maitosuklaan kerman sekaan kattilassa, lieden miedolla lämmöllä. Suklaakastike jäähdytetään. Koska kermaa jäi tästä se yksi desi, lisäsin myös sen vaahtoutumaan.

Vaahdotetun kerman joukkoon sekoitetaan kondensoitu maito, glugoosiirappi sekä vaniljasokeri ja sekoitetaan massa tasaiseksi ja kuohkeaksi.

Pieneksi rouheeksi pilkottu geishasuklaa sekoitetaan kermamassan joukkoon. Jätin suklaata rouhimatta pari riviä ja käytin ne annoksen koristeluun.

Tässä vaiheessa siirrän massan tarjoiluastiaan ja sekoitan suklaakastikkeen massaan vasta sen jälkeen. Näin sekoittelun voi tehdä kevyesti ja siten, että suklaakastike jää raidoiksi jäätelöön.

Pinnalle ripottelin runsaasti hasselpähkinäkrokantteja sekä koristeluun säästämäni suklaapalat.

Jäätelöastia peitellään kannella tai kelmulla ja siirretään pakastimeen jähmettymään. Glukoosisiirapin ansiosta jäätelöä ei hileydy, vaikka sitä ei sekoitella jäätymisen aikana. 

Näin syvään astiaan tehtäessä tällainen määrä jäätelömassaa vaatii pitkän jäädytysajan. Siksi se on hyvä valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Tämä jäätelö vie kielen mennessään 😋




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti