Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 7. elokuuta 2023

Ruokailuryhmän kunnostaminen

Ostin noin 15 vuotta sitten ruokailuryhmän, joka on ollut käytössä päivittäin koko tuon ajan. Pöydän ja tuolien jalat olivat valkoiset ja kannet tumman kirsikan sävyyn kuultolakatut.


Nyt kalusteet olivat kuluneet ja naarmuuntuneet, eikä kansien sävy istunut millään muotoa uuden kodin sävyihin. Kalusteet kuitenkin itsessään ovat tukevat ja käyttökelpoiset. Niinpä päätimme kunnostaa ryhmän.

Kannet hiottiin täysin puupinnalle. 


Kuluneisiin ja vaurioituneisiin pöydän jalkoihin tehtiin höylällä viisteet, jolloin kaikki tikkuuntuneet alueet saatiin häviämään. Muutoin rungot ja jalat pestiin maalipesuaineella ja hiottiin kevyesti.

Kansiin käytettiin Teknoksen Helo 40 kalustelakkaa sävyssä T8036.

Käsittelyt tehtiin ruiskulla ja lakka ohennettiin siten, että sen ruiskukevitys oli mahdollista. Välihionnan jälkeen pinnat lakattiin toiseen kertaan. 

Jalat ja rungot maalattiin ohennetulla puolikiiltävällä Futura 40:llä. Myös jalat ja rungot välihiottiin ennen viimeistä pintaa.

Ilman välihiontaa pinnasta ei tule sileä, vaan siihen jää "terävää" pientä röpelöä. Välihionta on huolittelua, jonka tekemättä jättäminen heittää hukkaan kaiken tehdyn työn.

Lopputulos on meidän tarpeeseen täydellinen. 

Sen sijaan, että uudesta kalustosta olisi maksettu 700 - 1000 euroa, vajaan 100 euron materiaaleilla ja noin kolmen päivän työpanoksella saatiin mitä haluttiin. Kalusto täydellisesti varmasti seuraavat 15 vuotta 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti