Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 28. helmikuuta 2023

Perunapiirakat

 Perunapiirakoita päätin leipoa, koska viikonlopulta jäi reilusti perunamuusia, mutta ei kuitenkaan niin paljoa, että siitä olisi saanut mitään järkevää tai riittävästi einestä koko porukalle.

Perunapiirakat ovat kuin karjalanpiirakoita, mutta täytteenä on luonnollisesti perunaa 😁

Ruistaikinan ainekset:

2 dl vettä

2,5 dl vehnäjauhoja

3,5 dl ruisjauhoja

1,5 tl suolaa

2 rkl ruokaöljyä

Kaikki aineet sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi. Taikina on valmiina napakkaa ja tarttumatonta.

Taikina pyöritellään pötkyläksi ja se leikataan n. 30:ksi yhtä suureksi palaksi. Palaset pyöritellään palloiksi ja kaulitaan puikulakaulimella lähes läpikuultavan ohuiksi, pyöreiksi lätyiksi, joiden halkaisija on reilut 10 cm.

Pyörylöiden päälle levitetään ohut kerros (n. 2 rkl) täytettä.

Täytte:

n. 5 dl perunamuusia

2 kananmunaa

1 dl kuohukermaa

0,5 tl suolaa

Perunapiirakat rypyttelin pyöreiksi.


Piirakoita paistetaan uunin keskitasolla 225 asteen lämpötilassa 13-15 minuuttia.

Voiteluun:

25g voita

0,5 dl maitoa

Maito ja voi lämmitetään siten, että voi sulaa maitoon.

Kun täytteeseen ja ryppyjen reunoihin alkaa tulla väriä, piirakat otetaan pois uunista. Ne voidellaan välittömästi voi-maitoseoksella.

Melko mukavia ja ruokaisia iltapalapiirakoita, joiden päälle sopii vaikka juusto- ja kinkkusiivut 😋






2 kommenttia:

  1. Nam nam. Perunakakkarat ovat hyviä. Taidanpa tehdä. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunakakkarat!! Olipas kiva nimi näille!! 🥰

      Poista