Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 4. helmikuuta 2023

Lihaisa voileipäkakku

Kinkut ja metukat on voileipäkakkuihin jo niin moneen kertaan yhdistelty ja maisteltu, joten jotain uutta vivahdetta piti tähän  juhlapäivän kakkuun saada ja niinpä kakusta tulikin siten useamman sortin lihakakku. Kakkua tarvittiin raavaalle väelle raavaan väen tarvitsema määrä, joten tällä ohjeen määrällä syntyy yksi todella iso tai kaksi sellaista "normikokoista" pötkyläkakkua.

Leipinä käytin vaaleaa paahtoleipää ja pehmeää ruisviipaleleipää, joista kasasin pohjat vuorosiin. Ruista sisältävä leipä antaa kakkuun ryhtiä ja tuntumaa.

Kinkkutäyte:

400 g  rasia Italiansalaattia

1 tlk Ranskankermaa

n. 200 g Valmis kurkkusalaatti

400 g Kinkkua / kinkkukuutioita

1 pieni Paprika

Kinkku ja paprika pienitään pieniksi kuutioiksi ja sekoitetaan italiansalaatin joukkoon. Mukaan myös muut ainekset. Maustetaan sinapilla, aromisuolalla ja mustapippurilla.

Kana-pekonitäyte:

n. 140g Pekonikuutioita 

200 g Kanakebabia (tai muuta kanaa)

1 pieni paketti Chorizosiivuja (osa koristeluun)

250 g Chili sulatejuustoa (Koskenlaskija)

1 Paprika

n. 2 dl majoneesia

n. 200g aurinkokuivattuja tomaatteja

Pekonit ruskistetaan pannussa. Mukaan lisätään kana ja chorizo. Seoksen annetaan jäähtyä. Paprika ja tomaatit pilkotaan pieniksi kuutioiksi ja sekoitetaan kaikki yhteen. Mausteita ei tämä seos oikeastaan tarvinnut.

Poistin leivistä kovimmat reunat ja kannat. Leipäkerrokset kostutin vedellen sudilla leipien pintaan kasvislientä. 

Vuorosiin siis tummaa ja vaaleaa leipää ja eri kerroksiin eri täytettä. Kasattu leipäläjä kääritään kelmun sisään ja laitetaan viileään maustumaan pariksi päiväksi ennen päällystystä.  


Päällystykseen käytin 2 dl vaahdotettua kermaa, johon sekoitin rasiallisen maustamatonta tuorejuustoa ja maustoin seoksen suolalla, valkosipulijauheella sekä jalopenojauheella. Päällysteen levitin vain tasaiseksi kerrokseksi kakkujen päälle.

Koristeeksi päätyi chorizoleikkeitä, ruohosipulia ja chilirouhetta.


Tässä kakussa olikin sitte tuntumaa ja makua. Varsin mainio kaveri kahvipöytään 😊







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti