Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 13. helmikuuta 2023

Virkatut, sydänkuvioiset tiskirätit

Jotain pientä oli ajatus kehitellä lahjoiksi ystäville ystävänpäivänä.

Ideoita olikin lopulta ihan roppakaupalla ja niistä piti napsia ne tähän hetkeen ja tilanteeseen sopivimmat työstöt.

Käsiin päätyi lanka ja koukku, joiden avulla syntyi virkatut, sydänkuvioiset tiskirätit.

Nämä rätit virkkasin Novitan Cotton Feel langasta, joka on 100 % puuvillaa ja josta 50 % on kierrätyspuuvillaa. Koukun koko oli 3.

Työ aloitetaan virkkaamalla parillinen määrä ketjusilmukoita (esim 44kpl), sekä 3 ketjusilmukkaa, jotka korvaavat takaisin käännyttäessä ensimmäisen pylvään. Näin pylväsmäärä on pariton ja sydänkuvion saa keskitettyä.

Työ toetutetaan pylväillä ja ketjusilmukoilla alla kuvatun mukaisesti. Tässä ei ole kyseessä ei ole "normaali" ruutuvirkkaus, vaan jokaisen reiän kohdalla väliin jätetään yksi silmukka ja pylväiden väliin tulee vain yksi ketjusilmukka. Toinen asia, mikä tässä poikkeaa ruutuvirkkauksesta, on se, että päällekkäiset ja rinnakkaiset aukot "limitetään" siten, että alempaan aukkoon tehdään pylväs, jonka jälkeen jätetään yksi pylväs väliin. Kuva ehkä kertoo enemmän kuin nuo sanat...;

Kun kuvio on virkattu ja rätti on kuvion osalta valmis, kiersin koko neliön kiinteillä silmukoilla. Neliön kulmiin tein 1 ks + 3 kjs + 1 ks. Jatkoin suoraan viimeiselle kierrokselle, johon tein nirkkoreunuksen pääasiallisesti seuraavasti;

3 ks + 1 nirkko jatkaen suora päästä päähän. Kulmissa piti hieman soveltaa, kun kulman nirkon olisi hyvä osua siihen kulman kärkeen. Mutta niiden erilaisuus ei erotu kokonaisuudessa.

Tein räteille vyöttet atkoolla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti