Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 9. helmikuuta 2023

Itse tehty kuorintavoide

Tämä kirjoitus on hyvin epätyypillinen minulle ja se ei sisältönsä puolesta oikeastaan sovi tähän blogiin lainkaan. Ihan kahden vaiheilla olin tämän julkaisun kanssa, mutta julkaisin kuitenkin, koska tämänkin näkökulman esille tuominen on mielestäni tärkeää.

 En ole aiemmin tehnyt kuorintavoiteita tai mitäänkään kosmetiikkaa itse, mutta lähestyvä ystävänpäivä sai minut melkein tarttumaan toimeen.

Tutkin erilaisten kuorintavoiteiden DIY-ohjeita ja kahvikuorinta kuulosti todella hyvältä. Samoin sokerikuorinta. Ja kookosöljy ja oliiviöljy iholla vasta hyvältä ajatukselta tuntuivatkin.

Ajatus alkoi kuitenkin kalvaa mieltäni. Mitä eroa on kookosöljyllä ja kookosrasvalla? Ei sitten yhtikäs mitään... Kookosöljy on lämpimässä nestemäistä, mutta jo huoneenlämmössä se muuttuu kiinteäksi ja todella kovaksi. Samaa ainetta se kuitenkin on. Oliiviöljy sen sijaan ei suoranaisesti vielä  jääkaappilämpötilassa kovetu, mutta siitäkin tulee kohmeista hyhmää.

Reseptiikkaan tutustuttuani krooninen ammattitauti nosti päätään ja vaati ottamaan järjen käteen. Mietin, mitä kyseiset aineet tekevät viemäreille? Viemäriin kun ei todellakaan kuulu materiaalit, jotka eivät hajoa, kuten esim. kahvinporot. Monilla ihmisillä kun on omituinen käsitys siitä, että viemäriin voi huoletta survoa mitä tahansa. Kun ei voi. Se ei ole mikään jätemylly tai komposti.

Yhä huonompi asia on, jos aineet viemäriin kulkeutuessaan kovettuvat sinne. Ja jos tällaisten ainesten kanssa touhutaan kylpyhuoneessa, ne nimenomaan päätyvät suoraan viemäriin ja viemärin tukkeutuminen ennemmin tai myöhemmin on faktaa. Ja näsäviisaus ei tässä auta. Eihän ne röörit välittömästi tukkeudu, vaan ajan kanssa, riippuen tietenkin siitä, minkälaisia määriä tavaraa viemäriin menee esim. päivä-, viikko-, ja kuukausitasolla. 

Aika kaukana ovat ekologiset aatteet, kun likavesi nousee viemäristä. Seuraavassa jaksossa Eerolan imuauto sitten pörisee pihassa ja hakkaa viemäreistä rasvaa. Pa**a ja tiisseli haisee ja taustalla balalaikka soi?

Ei täytä kestävän kehityksen merkkejä sekään, että yleisesti itse tehdyssä kosmetiikassa käytettäväksi suositellut öljyt ovat tuontitavaraa. Mielestäni ekologisuus ja vihreä ajattelumalli häviävät kuin tuhka tuuleen, jos nuo aineet päräytetään tänne jostain kaukomailta. Kun kookos ja oliivi ei ihan naapurissa kuitenkaan kasva... Eikä liioin se vihreä tee.

Tämä pohdiskelu kaikotti tahdon tekemiseen ja sai minut sen sijaan tekemään päätöksen, että nyt en edes yritä. Siksi, että kyse on tuotteista, jotka on pääasiassa ajettu tänne tuhansien kilometrien päästä sekä siksi, että en halua ystävieni läträävän kylpyhuoneissaan ainesten kanssa, jotka pitkässä juoksussa aiheuttavat suuriakin ongelmia talojen teknisiin järjestelmiin.

Sori ystävät!❤️ Ette saa näitä itse tehtyjä, ihania kuorintavoiteita ystävänpäivälahjaksi. Meillä ei yksinkertaisesti ole siihen varaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti