Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 2. helmikuuta 2023

Sarjakuvakakku

Erilaisten sarjakuvakakkujen kuvia on tullut vastaan Pinterestissä. Värit ovat kirkkaita ja iloisia, ja eri värit ja "elementit" rajataan tummilla rajauksilla, kuin sarjakuvissa. Kakuista tulee mieleen lähinnä  Ankkalinna. Kaksiulotteinen muutetaan kolmiulotteiseksi, tai sitten toisin päin?

Joka tapauksessa hauska idea ja siksi ihan pakko kokeilla 😊

Tämä kakku itsessään on peruskakku vaalealla pohjalla, mustikkahillolla ja valkosuklaamoussella. Kakkupohja on 6 munan kakkupohja jonka tein korkeahkoon kattilaan (sopivan vuoan puutteessa). Mustikat (n. 0,5 l) keitin hyytelösokerin kanssa, jolloin hillon rakenne jäi sopivan kosteaksi.

Valkosuklaamoussen ainekset;

4 dl kermaa

1 tlk maitorahkaa

200 g valkosuklaata

Kerma vatkataan vaahdoksi. Suklaa sulatetaan vesihauteessa ja suklaan joukkoon sekoitetaan maitorahkaa pienissä erissä. Kermavaahtoa sekoitetaan ensin pieniä eriä valkosuklaaseokseen, jonka jälkeen valkosuklaasos voidaan sekoittaa kermavaahtoon. Näin vältytään kokkareilta seoksessa (joka ei tokikaan pilaa massaa, vaan toisinaan jopa toivon niitä suklaahippusia sinne mukaan).

Kakkupohjan leikkasin neljään osaan. Pohjan kostutuksen hoiti mustikkahillon neste. Väleihin levitin reilut kerrokset mustikkahilloketta ja valkosuklaamoussea. Annoin kakun maustua ja kosteuden tasaantua seuraavaan päivään.

Kakun maustuttua seuraavaan päivään päällystin sen valkosuklaa-marenkivoikreemillä. 

Kreemin ainekset;

2 munan valkuaista

1,25 dl sokeria

200g voita

100g valkosuklaata

Munan valkuaiset ja sokeri vatkataan yhteen metalliastiassa. Vaahtoutuva massa astiassaan nostetaan vesihauteen päälle ja jatketaan vatkaamista tauotta, kunnes marenki saavuttaa 60 asteen lämpötilan. Marenki nostetaan vesihauteen päältä ja siirretään toiseen astiaan, jossa vatkaamista jatketaan, kunnes marengin lämpötila on n. 35 astetta. Huoneenlämpöinen, pieniksi paloiksi pilkottu voi sekoitetaan marengin joukkoon pala kerrallaan, koko ajan vatkaten. Massa muuttuu (melko äkisti) tasaiseksi kreemiksi, jolloin se on valmista. Sulatettu ja jäähdytetty valkosuklaa sekoitetaan ohuena nauhana, koko aja sekoittaen voikreemin joukkoon.

Ensimmäisenä kakun pintaan levitetän "murukerros", eli hyvin ohut kerros kreemiä, joka sitoo kakun pinnan niin, ettei muruset irtoa varsinaiseen päällystekerrokseen. Kakku siirretään kylmään, jossa voikreemi saa jähmettyä.

Toista kerrosta varten värjäsin kreemiä keltaisella värillä ja levitin sitä kakun reunoille tasaisen kerroksen.

Taas kakku (tai lähinnä se voikreemi kakun päällä) siirretään kylmään jähmettymään.

Värjäsin pieniä määriä sokerimassaa erilaisilla pastelliväreillä ja kaulitsin ne ohuiksi levyiksi. Kakun ”valumapinnan” ja kakun koristepallot leikkasin näistä sokerimassalevyistä. Pallurat kiinnitin sokerimassapintaan pienellä vesitilkalla.


 Lopuksi värjäsin pienen erän kreemiä tummaksi (mustaa, ruskeaa ja tummaa vihreää) ja pienenpienen tyllan avulla tein rajaukset kaikkien värien välille.

Tällä kertaa yllätin kyllä itsenikin 😅





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti