Ainekset (60 cm uuni);
3 munaa
1 valkuainen
1,5 dl sokeria
50g perunajauhoja
2 rkl tummaa kaakaota
2 rkl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Munat, valkuainen ja sokeri vaahdotetaan. Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja jauhoseos lisätään varovasti sekoittaen munavaahtoon.
Pohja paistetaan 200 asteen lämmössä n. 15 minuuttia.
Kumoan pohjan välittömästi paistamisen jälkeen leivinpyyhkeen päälle asetellulle leivinpaperille, jolle olen ripotellut sokeria. Paistossa käytetty leivinpaperi on hyvä poistaa heti kumoamisen jälkeen.
Koulutan pohjaa ja rullaan sen välittömästi lämpöisenä rullalle niin, että leivinpaperi rullautuu pohjan mukana.
Kun pohja on hieman jäähtynyt puran rullan ja näin pohja taittuu paremmin ja nätimmin sitten täytteen kanssa.
Täytteen ainekset;
150 g voita
2,5 dl tomusokeria
1 keltuainen
2 tl vaniliinisokeria
Jos täytteen rakenteeseen haluaa pehmeyttä, siihen voi sekoittaa myös 2-3 rkl maitorahkaa. Tämä tekee täytteestä ”juoksevamman” ja antaa myös makuun mukavan sävyn. Tällöin tomusokeria voi lisätä vielä 0,5 dl.
Täyte levitetään tasaiseksi kerrokseksi täysin jäähtyneen pohjan päälle. Kuitenkin pitkiltä sivuilta jätetään 2-3 cm ilman täytettä, että täyte ei tursuaisi toisesta päästä ulos, kun rullaa kääritään kasaan.
Rullan käärin kasaan hyödyntäen taas alla olevaa leivinpaperia ja pyyhettä. Kun torttu on leivinpaperin sisässä, käärin leivinpyyhkeellä koko keksinnön paketiksi ja laitan paketin viileään jähmettymään.
Siinä sitä sitten on. Montakymmentä senttiä tortun muotoista unelmaa! 😋
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti