Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 12. maaliskuuta 2023

Kinderpiirakka

Kinderpiirakka ei ole mikään uusi keksintö, mutta sen maku osuu jotenkin niin ytimeen, että joka kevät tapaan sitä leipoa. Ja miksi joka kevät? Varmaan siksi, että mielestä nimi viittaa vahvasti suklaamunaan, jonka näin konservatiivinen ihminen yhdistää pääsiäiseen.

Piirakkaa voi pakastaa annospaloina ja siksi tätäkin tavaraa teen yleensä kerralla kokonaisen pellillisen. Tekeminen on varsin helppoa ja edes sähkövatkainta ei tähän tarvitse.

Pohjan ainekset;

6 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

3 tl vaniliinisokeria

4 tl leivinjauhetta

6 rkl kaakaojauhetta

3 dl kiehuvaa vettä

300 g sulatettua voita

3 munaa

2 munan valkuaista (huomioi kreemin teko)

 Kaikki kuivat aineet sekoitetaan yhteen. Vesi ja voi sulatetaan kattilassa ja seos sekoitetaan kuivien aineiden joukkoon. Kun seos on tasaista, sekoitetaan munat yksitellen mukaan taikinaan.

 Taikina levitetään leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja sitä paistetaan 200 asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

Piirakkapohjan tulee jäähtyä kunnolla, ennen kuin siihen levitetään pintakerroksia.

Voikreemin ainekset:

200 g voita

6,5 dl tomusokeria

2 munan keltuaista

4 tl vaniliinisokeria

Pehmeä voi, tomusokeri ja vaniliinisokeri sekoitetaan vaahdoksi. Voivaahtoon lisätään keltuaiset yksitellen ja sekoitetaan massa tasaiseksi.

Kreemi levitetään täysin jäähtyneen pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Tämän jälkeen pelti siirretään kylmään, että kreemi jähmettyy ja suklaakerroksen levittäminen on helpompaa. Tapaan käyttää suklaakuorrutteessa mukana kermaa, koska hieman kermalla terästetty suklaa leikkaantuu siistimmin,kuin kova suklaa piirakan päällä.

Suklaakuorrutkesen ainekset:

300 g maitosuklaata

1 dl kuohukermaa

Suklaa sulatetaan kuumaan kermaan ja sekoitetaan massa tasaiseksi.

Suklaa levitetään pienissä erissä piirakan päälle. 

Halutessaan piirakan voi koristella valkosuklaaraidoilla ja marmoroida raidat. Kuvissa olevaan piirakkaan vetelin candymeltsillä raidat, jotka muokkasin vastakkaisin vedoin marmorikuvioksi. Toisinaan olen käyttänyt koristeena pieniä suklaamunia. Tässä tuskin on mitään rajoitteita.

Tämä on kyllä yksi kevätleivonnaisten kestosuosikeista 😋










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti