Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 7. maaliskuuta 2023

Appelsiini-rahkakakku

Käytettäessä rahkaa kakkutaikinassa, on hieman väärin puhua kuivakakusta, joten puhutaan tämänkin kakun kohdalla mieluummin kahvikakusta.

Tämän kakun taikinan voi sekoittaa myös ilman sähkövempeleitä, ihan vain käsipelillä.

Halusin kakkuun mauksi appelsiinia ja mukaan rahkaa, koska molempia löytyi kaapista viittä vaille vanhentuneina. Niinpä 2 litran kakkuvuokaan tehtävän kakun reseptistä muotoutui seuraavanlainen.

Ainekset:

5 dl sokeria

250g maitorahkaa

1 appelsiinin raastettu kuori

1 dl appelsiinimehua

2 kananmunaa

8 dl vehnäjauhoja

1,5 tl soodaa

2 tl vaniliinisokeria

225 g voita

Voi sulatetaan ja jäähdytetään. Sokerit, maitorahka, munat, appelsiinin kuori ja mehu sekoitetaan hyvin yhteen. Jauhot ja sooda sekoitetaan yhteen ja seokset yhdistetään toisiinsa. Lopuksi taikinaan lisätään voisula ja sekoitetaan taikina tasaiseksi.

Kakkuvuoka voidellaan ja jauhotetaan tarvittaessa. Käyttäessäni näitä vahvoja alumiinivuokia tapaan ainoastaan suihkuttaa vuokaan vuokasprayta, enkä jauhota vuokaa lainkaan.

Taikina levitetään vuokaan ja sen pintaa tasoitetaan. 

Kakkua paistetaan uunin alatasolla 175 asteessa n. tunti.


Kakun annetaan jäähtyä hetki, n. 10 minuuttia vuoassa, jonka jälkeen se kumotaan lautaselle.


Nostatusaineesta johtuen, kakussa on tyypillinen soodaleivonnaisen maku. Appelsiini maistuu pehmeästi. Mehevä kakku kahvihetkiin.😋





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti