Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 29. maaliskuuta 2023

Mangokakku vadelmasydämellä

Pääsiäisen hengessä leivoin raikkaan juustokakun, johon tein kaksi täysin toisistaan poikkeavaa makua. Mauiksi valikoitui vadelma ja mango sen perusteella, mitä kaapista juuri sillä hetkellä löytyi.

Kerrosten sijaan tein kakkuun vahvan makuisen vadelmasydämen, jonka upotin mangotäytteen alle. Värit ja maut erottuivat toisistaan juuri niin voimakkaasti, kuin oli tarkoituskin. Kakun tekoon tarvitaan siis kaksi eri kokoista irtopohjavuokaa, itselläni vuokien koot olivat 18 cm ja 26 cm.

Vadelmasydämen ainekset;

1 rs (175g) tuorejuustoa

1 tlk (200g) maitorahkaa

N. 100g vadelmia

N. 1 dl sokeria

0,25 dl vettä

3 liivatelehteä

 

 Tuorejuusto notkistetaan ja sekoitetaan maitorahkan kanssa yhteen. Vadelmista keitin hillon, jonka sekoitin maitotuotteisiin. Vadelmia, vettä ja sokeria keitellään kattilassa niin kauan, että vadelmat ovat rikkoutuneet. Kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet sekoitetaan juuri liedeltä nostetun, lähes kiehuvan hillon joukkoon.

Massa jäähdytetään ja laitetaan leivinpaperilla vuorattuun pienempään irtopohjavuokaan.

Ennen kuin kakun tekoa voi jatkaa, pitää vadelmaosan jähmettyä ihan kunnolla. Itse laitoin kakun tässä vaiheessa pakkaseen n. 3 tunniksi.

 

Pohjan ainekset; 

150 g diggestive keksejä

n. 100g sulatettua voita

 

Keksit murskataan ja murskaan sekoitetaan sulatettu voi. Muruista painellaan pohja suurempaan, leivinpaperilla pohjustettu irtopohjavuokaan.

 

Pehmeä mangotäyte

2 prk kermaa vaahdotettuna

200g valkosuklaata

2 tlk ranskankermaa

2 dl mangososetta

5 liivatelehteä

Valkosuklaa sulatetaan ja jäähdytetään. 

Kerma vaahdotetaan ja sen joukkoon lisätään yhteen sekoitettu valkosuklaa ja ranskankerma sekä mangosose.

Liivatelehdet liotetaan kylmässä vedessä ja sulatetaan esim. lähes kiehuvaan mehu- tai vesitilkkaan. Liivateseos sekoitetaan mangotäytteeseen koko ajan hyvin sekoittaen.

Vadelmakakku kumotaan pohjan päälle ja täytetään vuoka mangon makuisella massalla.



Kakkua hyydytetään viileässä muutama tunti, mieluusti seuraavaan päivään.

Irrotetaan kakku irtopohjavuoasta ja koristellaan omalla tyylillä.

Itse tein varsin sulavan sorttisia 🤭 oksia sulatetusta suklaasta ja oksiin pursottelin pieniä pajunkissoja tuorejuustosta.


Ihanan raikas kakku kuin kevätaurinko 😊





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti