Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 17. maaliskuuta 2023

Munamureke

Lihamureke ei välttämättä kuulu jauhelihasta tehtyihin lempiruokiini. Taikina kun on samansorttinen, kuin lihapullissa, niin yleensä meluummin pyörittelen taikinasta ne pullat. Koska mitä enemmän ruskeaa, hyvin paistunutta pintaa tuotteessa on, sitä paremmalta se minun suuhun maistuu. 😋

Munilla täytetty lihamureke sensijaan on NIIN pääsiäisen teemaan sopiva ruoka, että poikkeukselle on varaa.

Ja koska meillä on tätä syöjäkuntaa, tein murekkeen kahdesta 400g jauhelihapaketista ja kuudesta munasta.

Ainekset siten;

800 g jauhelihaa (nautaa tai sika-nautaa)

2 kananmunaa

1 dl maitoa

2 dl korppujauhoja

2 tl suolaa

3 rkl sipulirouhetta

Mausteeksi esim. 

1 tl mustapippurirouhetta

2 tl paprikajauhetta

1 tl valkosipulijauhetta

1 dl / oman maun mukaa ketsuppia

Täytteeksi 6 kovaksi keitettyä kananmunaa

Maito ja munat skoitetaan yhteen. Joukkoon lisätään mausteet ja korppujauhot. Annetaan korppujauhojen turvota nesteessä 10-15 minuuttia. Lisätään mukaan jauheliha ja sekoitetaan massa tasaiseksi.

Tehdään uunipellille leivinpaperin päälle tai pitkään uunivuokaan jauhelihataikinasta "peti", jonka päälle kananmunat ladotaan peräjälkeen. Päällystetään munajono jauhelihatakinalla ja muotoillaan ja tasoitellaan murekepötkylä.

Mureketta paistetaan uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Mureke, jonka sisällä on yllätysmuna. 🤭






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti