Vaikka tälle joululle onnistuinkin melko hyvin varaamaan ruokia semmoisen sopivan määrän, niin siltikin jotain jää aina yli.
Yksi tapa hyödyntää juustonkannikat ja räippeet on käyttää ne suolaisissa leivonnaisissa. Nämä nopeasti ja pienellä työllä juustokierteet sopivat vaikka uudenvuoden buffetpöytään.
Ainekset;
1 pkt valmista voitaikinaa
Erlaisia juustonjämiä.
Munaa voiteluun
Seesaminsiemeniä pinnalle
Valmis voitaikinalevy kaulitaan hieman ohuemmaksi.
Levyn toiselle puoliskolle (pitkän sivun myötäisesti) levitetään juustot.
Näihin kierteisiin käytin valkosipulituorejuustoa, valkohomejuustoa sekä pari kovan juuston loppua raastettuna.
Levitin tuorejuuston pohjalle ja se toimiikin mukavasti liisterinä, johon muut ainekset hieman tarttuvat. Valkohomejuuston pienistin kipeneiksi, jotka levittelin tasaisesti tuorejuuston päälle. Lopuksi ripottelin juustoraasteet muiden juustojen päälle.
Taikinan toinen puoli käännetään juustolla päällystetyn taikinapuoliskon päälle.
Syntyneestä kaksinkertaisesta levystä leikataan noin 1 cm leveitä suikaleita. Suikaleet kierretään spiraaliksi ja ne asetellaan leivinpaperilla päällystetylle uunipellille siten, että kierteiden väliin jää hieman turpoamiselle tilaa.
Kierteet voidellaan munalla ja pintaan ripotellaan seesaminsiemeniä.
Kierteitä paistetaan 220 asteisen uunin alaosassa kunnes taikina on kypsää ja pinta saa väriä, eli noin 15-20 minuuttia.
Juustokierteiden makuun vaikuttaa paljonkin se, mitä juustoja niihin käyttää, mutta niin, tai näin, kierteet ovat herkullisia sekä lämpiminä, että kylminä 😋
🌸 Terveisin Susanna 🌸






Ei kommentteja:
Lähetä kommentti