Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 12. joulukuuta 2025

Joulukalenterin 12. luukku. Vihreiden kuulien makuinen juustokakku

 Juustokakut ovat ihania! Niissä kun voi yhdistää kermaiseen ja pehmeään pohjaan minkä tahansa lempimakunsa. Melkein väittäisin, että vihreiden kuulien maku on tällaisessa kakussa jopa parempi, kuin pelkkinä kuulina 😅

Tämän pienen kakun leivoin perhepiirissä pidettyihin läksiäisiin.

Ainekset:

200 g digestivekeksejä

100 g voita sulatettuna

3 tl vaniliinisokeria

Keksit murskataan ja murun sekaan sekoitetaan sulatettu voi. 

Muru painellaan leivinpaperilla pohjustetun, 18 cm irtopohjavuoan pohjalle.

Täytteen ainekset;

4 dl kuohukermaa

200 g tuorejuustoa

3/4 tlk (n 210 g) vihreäkuulamarmeladia

3 tl vaniliinisokeria

0,5 dl tomusokeria

4 liivatelehteä + tilkka vettä 

Kerma vaahdotetaan. Vaahtoon lisätään notkistettu tuorejuusto, sokerit sekä marmeladi. Sekoitetaan massa tasaiseksi. Liivatelehdet pehmennetään ohjeen mukaan kylmässä vedessä ja liuotetaan tilkkaan kiehuvan kuumaa nestettä. Hieman jäähtynyt liivateneste kaadetaan ohuena nauhana täytemassan joukkoon, samalla voimakkaasti vatkaten.

Täyte kaadetaan kakkuvuokaan, murupohjan päälle ja hyydytetään kakkua useampi tunti, mieluusti yön yli.

Tällainen kakku olisi varsin luonnollista koristella vihreä kuula marmeladeilla, mutta minullapa ei niitä ollut 😅 siitä johtuen koristelu hoitui lopulla marmeladilla, marengeilla sekä hopean värisillä koristerakeilla.

Tämä ei ollut viimeinen kerta, kun vihreät kuulat makuna päätyy minun leipomaan juustokakkuun 😋




🌸 Terveisin Susanna 🌸

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti