Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 19. joulukuuta 2025

Joulukalenterin 19. luukku. Porkkanalaatikko paahteisella mantelipinnalla

Tämän joulun laatikot ovat parhaillaan työn alla. Uunista tulee vuorollaan ulos lanttu-, maksa- porkkana- peruna- sekä punajuurilaatikot. Saattaa olla, että aika antaa myöden vielä muidenkin laatikoiden valmistamiseen, mutta ensin täytetään ”perustarpeet”. Tänä vuonna pyrin kuitenkin tekemään ruokia vain joulupöydässä tarvittavan määrän. En aio tehdä ylimääräisiä laatikoita, kun parhaassa tapauksessa niitä syödään pakastimesta sitten pitkin kevättä.

Porkkanalaatikkoa tuunaan tänä vuonna tavalla, jonka olen jo aiemmin testannut ja hyväksi havainnut. Paahtunut mantelirouhepinta antaa laatikkoon aivan toisenlaista kierrettä.

Itse laatikko syntyy perusohjeella;

1 kg porkkanoita keitettynä ja soseutettunna

0,75 - 1 litraa valmista riisipuuroa

1 kananmuna

0,75 dl siirappia

1 tl suolaa

0,5 tl valkopippuria

0,5 tl muskottipähkinää

200 g smetanaa

Ainekset sekoitetaan tasaiseksi massaksi.

Seos kaadetaan uunivuokaan ja pinnalle ripotellaan vahva kerros mantelirouhetta.

Laatikkoa paistetaan 175 asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

Siinä sitä sitten on. Perinteistä laatikkoruokaa hienoisesti uudistettuna 😋



🌸 Terveisin Susanna 🌸

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti