Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 9. joulukuuta 2025

Joulukalenterin 9. luukku. Paistettu coffee & cream juustokakku

Maustettu juustokakku paistettuna on ollut jo jonkin aikaa mielitekona.

Koetin yhdistää ohjeeseen kaikki paistetuista juustokakuista omaksumani tiedot ja tällä kertaa kakku kyllä onnistuikin. Niin ulkonäöllisesti, kuin maultaan se oli toiveeni mukainen 😊

Ainekset;

200 g piparkakkuja

100 g digestivekeksejä

100 g voita

Keksit murskataan ja niihin sekoitetaan sulatettu voi. 

Muruseos painellaan leivinpaperilla pohjustetun, 24 cm irtopohjavuokaan. Muruseosta nostetaan reunoille n. 4 cm korkeuteen.

Täytteen ainekset;

400 g maustamatonta tuorejuustoa

300 g ranskankermaa

4 kananmunaa

 2 tlk (400g) rahkaa 

3 rkl pikakahvia + 1 dl kermaa

Pikakahvi liuotetaan kermaan. Tarvittaessa kermaa lämmitetään hieman ja jäähdytetään ennen kuin se lisätään muihin aineksiin.  Tuorejuusto notkistetaan. Sekoitetaan yhteen kaikki täytteen ainekset (sähkövatkaimella) siten, että seos on täysin tasaista.

Täyte kaadetaan murupohjan päälle. 

Olin onnistunut nostamaan muruainekset vuoan reunoilla oikeaan korkeuteen, jolloin täytteen pinta osui juuri reunan korkeudelle. Tosin ei haittaa, jos reunat ovat hieman korkeammatkin.

Kakkua paistetaan 175 asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Tämän jälkeen uuni sammutetaan ja kakku jätetään uuniin niin kauaksi aikaa, että uuni jäähtyy.

Kakkua jäähdytetään viileässä mieluusti yön yli, ennen kuin se irrotetaan vuoasta.

Viileässä kakun sisin tasaantuu ja muuttuu samettisen pehmeäksi ja suussa sulavaksi.

Kertakaikkisen loistava kokeilu! 😋



 


🌸 Terveisin Susanna 🌸

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti