Kinkku-makaronisalaatti on vähintään klassikko. Se on helppo valmistaa ja se sopii kaikenlaisen ruuan lisukkeeksi. Meillä sitä valmistetaan niin kesän grillikautena, mutta se löytyy aina myös joulupöydästä.
Hyvän makaronisalaatin perusedellytys on laadukas kinkku.
Tätä salaattia minun on vaikea valmistaa ”vain vähän”. Lopulta sitä on aina sellainen määrä, että ei meinaa astia riittää… 🙄
Ainekset ”suurehkoon” määrään 😅 ;
150 g makaroneja + vettä ja suolaa keittämiseen
Noin 200 g savukinkkua
200 g herne-maissi-paprika seosta (pakaste)
3 suolakurkkua
1 prk kermaviiliä
100 - 150 g majoneesia
Mustapippuria myllystä
Makaronit keitetään kypsäksi. Kun ne on siivilöity vedestä ja valutettu, sekoitetaan niihin tilkka oliiviöljyä, että ne pysyvät irtonaisena.
Makaroonien sekaan sekoitetaan vihannesseos. Se saa olla vielä jäädäkin. Täytyy kuitenkin muistaa, että kuumiin makaroneihin seosta ei pidä sekoittaa. Siinä käy nimittäin helposti niin, että salaatin säilyvyys kärsii ja varsinkin herneet happanevat nopeammin. Myös kinkun säilyvyyden vuoksi makaronien täytyy olla kunnolla jäähtyneitä.
Kinkku ja suolakurkku kuutioidaan.
Kaikki ainekset sekoitetaan yhteen ja lisätään salaattiin mustapippuria oman maun mukaan.
Salaatin makua voi terävöittää myös sekoittamalla siihen lorauksen sinappia.
Salaatti on heti valmis tarjottavaksi, mutta se säilyy jääkaapissa muutaman päivän, eli tarvittaessa sen voi valmistaa tarvetta edeltävänä päivänä.
🌸 Terveisin Susanna 🌸




Ei kommentteja:
Lähetä kommentti