Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 4. joulukuuta 2025

Joulukalenterin 4. luukku. Biscoffjoulutortut

Joulutorttuihin tulee testattua erilaisia trenditäytteitä. Toki torttuihin sopivia erilaisia marmeladeja on tarjolla valtavat määrät, mutta koska torttuja tulee tehtyä useita kertoja joulun tienoilla, tulee myös testailtua erilaisia täytevaihtiehtoja.

Tähän biscoff-täytteeseen törmäsin hieman vahingossa, mutta testiin se meni kyselemättä. Alunperin ohjeen löysin täältä.

Ainekset;

1 kg torttutaikinalevyjä

400 g Biscofftäytettä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

Taikinalevyt sulatetaan leivinpaperin päällä, uunipelleillä.

Biscofftahnaa mikrotetaan hetki siten, että se liestyy. 2/3 tahnasta sekoitetaan tuorejuustoon.

Taikinalevyt leikataan kahtia ja taitellaan halutun muotoiseksi.

Juusto-tahnaseos jaetaan torttujen päälle.

Torttuja paistetaan (taikinan ohjeen mukaan) 225 asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet pintaan väriä ja näyttävät siltä, että ovat oikeasti kypsyneet. Mikään ei ole ällöttävämpää, kuin täytteen alta raaka torttutaikina 🙄 ja aina ohjeen mukainen paistoaika ei ole kylliksi.

Loput Biscofftahnasta levitellään ohuina nauhoina torttujen päälle. Tarvittaessa sulatellaan ensin tahnaa juoksevammaksi.

Ennen tarjoilua ripotellaan pintaan tomusokeria.

Takuulla ihan toisenlainen torttu! Jos makeutta vielä hieman hillitsisi, tämä olisi ehdottomasti mun uusi lemppari! 😋


🌸 Terveisin Susanna 🌸

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti