Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 20. syyskuuta 2023

Omenaruusut

Tämän syksyn omenasadosta syntyykin varsin ruusuisia leivonnaisia 😅 

Näiden ruusujen kaverina on valmis lehtitaikina ja ne rakennetaan muffinssivuokiin. Voitaikinan ja hillon yhdistelmä jää ikävästi kiinni paperisiin vuokiin, joten alumiinipintaiset muffinssivuoat ovat näihin leivonnaisiin paras ratkaisu.

Ainekset 12 ruusuun

4 levyä valmista lehtitaikinaa

2 isohkoa omenaa

Vettä, sitruunamehua

12 tl lemoncurdia, eli sitruunatahnaa

Muffinssivuokia ja muffinssipelti


Omenoista poistetaan karat ja omenat siivutetaan tasavahvuisiksi, ohuiksi, puolikuun muotoisiksi siivuiksi.

Omenasiivut laitetaan astiaan, johon lisätään sitruunalla maustettua vettä niin paljon, että omenasiivut peittyvät nesteeseen. Sitruunan tehtävä on estää omenasiivujen tummuminen.

Siivuja lämmitetään mikrossa 3-4 minuuttia (riippuen siivujen vahvuudesta). Tarkoitus on saada omenat pehmenemään siten, että ne taipuvat. Niiden ei saa antaa kypsyä liian pehmeiksi.

Jokainen taikinalevy leikataan kolmeen suikaleeseen pituussuunnassa.

Suikaleita kaulitaan hieman ohuemmiksi ja pidemmiksi. 

Suikaleiden pintaan levitetään teelusikallinen lemoncurdia (curdin ohje löytyy täältä). Taikinasiivun reunaan asetellaan omenasiivuja ja taikina sekä siivut kääritään rullalle siten, että omensiivut muodostavat ruusukkeen.

Rullat nostetaan muffinssivuokiin, jotka asetellaan muffinssipellille. 

Ruusuja paistetaan 200 asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Paistoajan määrittelee pääasiassa lehtitaikinan kypsyys.

Näiden leivonnaisten kauneus ja herkkyys hakee vertaistaan 🥰

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti