Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 4. syyskuuta 2023

Tonnikala-makaroonisalaatti

Tämä tonnikala-makaroonisalaatti on varsinainen aikahyppy kasareille. En muista täysin alkuperäistä ohjetta, mutta hyvin lähelle tämä oikeaa osuu.

 Salaatti on mainio lisuke vaikka grilliruokien kanssa tai juhlien ruokaisa salaattivaihtoehto. 

Ainekset;

n. 250 g makarooneja (n. 1/2 pussillista)

2 tölkkiä tonnikalapaloja öljyssä

1 pss (n. 200g) herne-maissi-porkkanasekoitusta

1 prk (n.100g) hillosipuleita

Kastikkeen ainekset;

4 suolakurkkua

3 tl kuivattu tilliä (tai vastaava määrä tuoretta)

2 rkl sinappia

0,5 dl ruokaöljyä

Makaroonit keitetään kypsiksi, valutetaan kuiviksi ja jäähdytetään. Makaroonien joukkoon sekoitetaan valutetut hillosipulit ja herne-maissi-porkkanaseos. Ja kappas vaan, kun ei sattunut olemaan pakkasessa juuri tuota vihannessekoitusta, niin käytin sen sijaan herne-maissi-paprikasekoitusta, joka toimii myös varsin hyvin tässä salaatissa.

Suolakurkut palotaan isohkoiksi palasiksi ja soseutetaan sauvasekoittimella öljyn, sinapin ja tillin kanssa tasaiseksi muusiksi.


Makarooniseos, valutetut tonnikalat ja kastike ladotaan kulhoon kerroksittain siten, että päällimmäiseksi tulee suolakurkkukastiketta.

Salaatti laitetaan viileään maustumaan useammaksi tunniksi, mieluusti seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua  kerrokset sekoitetaan keskenään.

Tämä salaatti poikkeaa hieman maultaan omassa keittiössäni valtaapitäneille majoneesi- ja kermaviilikastike-salaateille. Etuna on myös se, että sen voi huoletta valmistaa jo tarvetta edeltävänä päivänä, niin se on makujen tasaannuttua parhaimmillaan syötäväksi 😋



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti