Tämä resepti ei ole mistään Mummo Ankan ohjekirjasta kotoisin, vaan nimesin piiraan ulkonäkönsä vuoksi ankkalinnalaistittain 😃
Piirakkataikina on murotaikina, jossa ei ole leivinjauhetta. Leivinjauhe tuskin pahaa taikinalle ja pohjalle tekisi, mutta koska pakastimessa oli taikinaa valmiina sopivan kokoinen kimpale, käytin sen.
Pohjataikinan ainekset:
1 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
150 g voita
0,5 dl vettä
Täytteen ainekset;
1 l omena kuutioita (kotimaisia!)
1 dl sokeria
1 tl kanelia
3 rkl perunajauhoja
Taikinan kuivat aineet nypitään voin kanssa muruksi. Vesi sekoitetaan nopeasti kuivien aineiden joukkoon. Valmis taikina jaetaan kahtia.
Levitin toisen puolen taikinasta leivinpaperilla pohjustetun 26cm irtopohjavuoan pohjalle siten, että taikina nousi reilusti reunoille.
Sekoitin omenakuutiot ja muut täytteen aineet yhteen ja levitin täytteen piirakkapohjan päälle.
Kaulitsin lopun taikinan kuoreksi, jonka nostin omenatäytteen päälle. Taivutin ja pyöritin kaiken ylimääräisen taikinan piirakan kannen reunoille ja painelin reunukseen lusikan varrella kuviot.
Leikkasin terävällä veitsellä kanteen suipot viillot. Viilloista tulleet taikinasuikaleet nostin viiltojen väliin.
Paistoin piirakkaa 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.
Piirakka on makea ja maukas. Käyttämäni omenat olivat punamaltoisia ja uunissa omenatäyte muuttui yhä vahvemman punaiseksi ❤️
Yksi parhaista piirakoista, joita olen ikinä leiponut 😋
on muuten hyvä keittokirja.
VastaaPoistaAivan takuulla!! 😊 Harmittaa, etten kyseistä kirjaa omista, kun nuo Ankkalinnalaiset kyllä on mun lemppareita ❤️ Pitänee hankkia 👍🏻
Poista