Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 2. syyskuuta 2023

Satiininauhalla somistettu, virkattu avainkaulanauha

Olenko sitten jo vähän pitkään haaveillut virkkaavani itselleni avainkaulanauhoja? Töissä sellaiselle on selkeä tarve, kun avaimet killuvat pääsääntöisesti kaulassa, jossa ne ovat käden ulottuvilla koko ajan. 

Nyt viimein sain pään auki...

Päädyin aloittamaan nauhojen sarjan melko yksinkertaisella nauhalla, joka silti valmiina näytti sisältävän vähän sitä sun tätä 😅

Tähän nauhaan käytin vanhan roosan väristä camilla lankaa, 3 virkkuukoukkua, n. 50 cm luonnonvalkoista satiininauhaa, puuhelmiä sekä rapulukkoa.

Virkkasin nauhan pituussuunnassa, eli ketjusilmukoilla määrittelin nauhan pituuden. Nauhan keskiosa muodostuu pitkistä pylväistä, joiden välistä pujottelin silkkinauhan. Pitkiä pylväitä käytin sen vuoksi, koska valitsemani satiininauhan korkeus vastaa enemmän pitkän pylvään korkeutta, kuin pelkän pylvään. Tästä syystä nauhasta tulikin leveähkö. Nauhan reunoille virkkasin vielä nirkkokierrokset, joilla nauhaan syntyi hieman pitsisempi lopputulema.



Koska en ollut huomannut hankkia turvalukkoja, käytin tähän nauhaan heikoimpana lenkkinä ihan vain lankaa. Eli nauha on sidottuna niskan takana virkkuulangalla, joka tiukan paikan tullen antaa ensimmäisenä myöden.

Kyllähän tämä nauha hieman toi pirteyttä asuun ja päivään 😊









2 kommenttia:

  1. Kiva idea tuo virkattu avainnauha. Vaikka nykyään on älykoteja ja jopa älyautoja, niin kummastipa perinteistä avainnippua kuitenkin tulee kannettua mukana. Turvalukkoihinkin on usein avain tarpeen, vaikka se koodillakin toimisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 🥰 No näinhän tämä on. Vaikka yhdellä avaimella tai kulkulätkällä hoituisi kaikki aukaisut, ainakin itse tarvitsen ne koko ajan mukaan, enkä vielä ole keksinyt parempaa tapaa, kuin kaulanauha. Siinä ne kaulassa killuessaan on sitten käden ulottuvilla koko ajan. Ja onhan tuollainen itse tehty nauha persoonallinen ja vähän kuin kaulakoru 😊

      Poista