Tiikerikakku on loppupeleissä melko yksinkertainen kahvikakku ja ainekset löytyvät kaapista aina. Itse pidän kakun vaaleasta osasta enemmän kuin kaakaoraidasta, mutta tiikerikakku ei tiikerikakku olisi ilman raitaa...
Ainekset n. 2 litran vuokaan;
300g voita
3dl sokeria
4 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl vaniliinisokeria
1,5 dl maitoa
2 rkl tummaa kaakaota
Pehmä voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Mukaan sekoitetaan munat yksitellen ja välissä voimakkaasti vatkaten.
Kaakaota lukuunottamatta kaikki kuivat aineet sekoitetaan yhteen. Jauhoseos sekoitetaan muna-voiseokseen vuoron perään maidon kanssa parissa annoksessa.
Taikinasta erotetaan 1/4 ja siihen sekoitetaan siivilöity kaakaojauhe.
Pyöreä, n. 2 litran kakkuvuoka voidellaan (ja tarvittaessa jauhotetaan). Vuokaan laitetaan alimmaiseksi n. puolet vaaleasta taikinasta. Väliin levitetään kaakaolla maustettu taikina ja päällimmäiseksi taas vaalea taikina. Vuokaan painellaan sinne-tänne esim. haarukkaa, joka sekoittaa ruskeaa raitataikinaa vaaleaan taikinaan.
Kakkua paistetaan 175 asteisessa uunissa n. tunti.
Hieman jäähtynyt kakku kumotaan lautaselle ja mehevä tiikerikakku on valmis nautittavaksi 😊
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti