Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 6. syyskuuta 2023

Tiikerikakku

 Tiikerikakku on loppupeleissä melko yksinkertainen kahvikakku ja ainekset löytyvät kaapista aina. Itse pidän kakun vaaleasta osasta enemmän kuin kaakaoraidasta, mutta tiikerikakku ei tiikerikakku olisi ilman raitaa...

Ainekset n. 2 litran vuokaan;

300g voita

3dl sokeria

4 kananmunaa

6 dl vehnäjauhoja

3tl leivinjauhetta

3tl vaniliinisokeria

1,5 dl maitoa

2 rkl tummaa kaakaota

Pehmä voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Mukaan sekoitetaan munat yksitellen ja välissä voimakkaasti vatkaten.

Kaakaota lukuunottamatta kaikki kuivat aineet sekoitetaan yhteen. Jauhoseos sekoitetaan muna-voiseokseen vuoron perään maidon kanssa parissa annoksessa.

Taikinasta erotetaan 1/4 ja siihen sekoitetaan siivilöity kaakaojauhe.

Pyöreä, n. 2 litran kakkuvuoka voidellaan (ja tarvittaessa jauhotetaan). Vuokaan laitetaan alimmaiseksi n. puolet vaaleasta taikinasta. Väliin levitetään kaakaolla maustettu taikina ja päällimmäiseksi taas vaalea taikina. Vuokaan painellaan sinne-tänne esim. haarukkaa, joka sekoittaa ruskeaa raitataikinaa vaaleaan taikinaan.

Kakkua paistetaan 175 asteisessa uunissa n. tunti.

Hieman jäähtynyt kakku kumotaan lautaselle ja mehevä tiikerikakku on valmis nautittavaksi 😊




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti