Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 3. syyskuuta 2023

Suussa sulavan pehmeä suklaamoussekakku

Syntymäpäivän suklaamoussekakkun tein soveltaen valion ohjetta. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Tein kakun ohjeessa ilmoitettua suurempaan vuokaan (28cm), joten muokkasin ohjetta ja siinä ilmoitettuja määriä. Tumman suklaan sijaan käytin maitosuklaata.

Mehevä suklaapohja

150g voita sulatettuna

2 kananmunaa

2 dl fariinisokeria

2 dl maitoa

3 dl vehnäjauhoja

1 rkl kaakaota

2 tl leivinjauhetta


Kaikki ainekset sekoitetaan yhteen ja taikina levitetään voideltuun irtopohjavuokaan. Pohjaa paistetaan 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Ohjeessa sanottiin, että kakkupohjaa ei tarvitse ottaa vuoasta pois, vaan täyte tehdään samaan vuokaan, jäähtyneen pohjan päälle. Jäähdytin pohjaa seuraavaan päivään saakka ja huomasin, että se on todella tiiviisti kiinni vuoassa, joten otin sen vuoasta pois ja alustin vuoan leivinpaperilla, jonka päälle irrotetun pohjan laitoin uudelleen. En tiedä, kuinka olisin kakkua ikinä saanut ehjänä irti, jos päällä olisi ollut vielä tuo mousse. 😅 Joten vahva suositus irrottamiselle 👍🏻

Suklaamousse

400g maitosuklaata

3 kananmunaa

1 dl sokeria

4 dl kuohukermaa

2 prk (300g) ranskankermaa


1/2 dl sokeria ja valkuaiset sekoitetaan kovaksi vaahdoksi.

1/2 dl sokeria ja keltuaiset sekoitetaan vaahdoksi.

Kerma ja ranskankerma sekoitetaan vaahdoksi.

Ylläesiteryssä järjestyksessä vatkaten, ei vispilöitä tarvitse välissä pestä, vaan voi huoletta siirtyä vaahdotuksesta toiseen 😊

Suklaa sulatetaan ja jäähdytetään. Suklaa sekoitetaan keltuaisvaahtoon. Keltuais-suklaaseos sekoitetaan kermavaahtoon ja lopuksi käännellään valkuaisvaahto mukaan.

Seos kaadetaan irtopohjavuokaan, suklaapohjan päälle ja annetaan hyytyä viileässä seuraavaan päivään. 

Aika äärirajoilla oltiin kakkuvuoan tilavuuden suhteen 😅


Koristelin kakun suklaarouheella ja -lastuilla sekä värisokerirakeilla.

En ole aiemmin tehnyt tällaisia mousseja, joissa käytetään keltuais- ja valkuaisvaahtoa. Ne tekevät moussen rakenteesta ihanan pehmeän ja suussasulavan 😋




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti