Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 2. kesäkuuta 2022

Ylioppilaslakit

 Minua pyydettiin leipomaan ylioppilasjuhliin yo-lakkipikkuleipiä. Ystäväni, kokenut ja idearikas pitopalveluyrittäjä, ehdotti että tekisin pikkuleipien sijaan lakkeja vaahtokarkeista ja suklaasta. Ja näkemäni kuvan perusteella nuo vaahtokarkkilakit kyllä pesevät mennen tullen vastaavat pikkuleivät. Myös juhlien järjestäjä innostui asiasta, joten eipä siinä sitten muu auttanut, kuin ruveta lakkeja tekemään 

Aineksina vaahtokarkit, tumma suklaa ja kultahelmet.

Suklaa sulatetaan ja temperoidaan ohjeen mukaan (valion ohje)

Vaahtokarkit halkaistaan ja tarvittaessa vaahtokarkkia avataan hieman leikkuun jäljiltä, että se palaa takaisin pyöreäksi. Vaahtokarkin leikkuupää painetaan sulaan suklaaseen, jonka jälkeen vaahtista painetaan leivinpaperilla päällystetylle alustalle hieman takakenossa samalla vetäen taaksepäin niin, että suklaasta muodostuu lakille lippa. Otsalle painetaan kultahelmi kuvaamaan lyyraa.

Noin 100 lakkiin kuluu n. 250g suklaata. Suklaata pitää olla reilusti ja sitä jää hieman yli, koska suklaata pitää loppuun saakka olla niin paljon, että vaahtokarkki on mahdollista painaa siihen n. 5mm syvyyteen.

Aika suloisia ylioppilaslakkeja juhlaapäivään 😊








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti