Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 18. kesäkuuta 2022

Kaakaomuffinssit

Laskeskelin näitä muffinsseja päällystäessäni, että maltoin sitten olla kokonaiset kuusi päivää leipomatta 🙄

 Innostus näiden muffinssien tekemiseen syntyi siitä, että pakastimeen oli jäänyt marenkivoikreemiä, jonka nyt justiin välttämättä tänään halusin käyttää hyödyksi.

Ja koska ennemmin enemmän kuin vähemmän, ohjeesta saa n. 30 muffinssia (joista osan voi toki pakastaa).

Ainekset;

200g voita

5 dl sokeria

4 kananmunaa

1 tlk maitorahkaa

1 dl kermaa

8 dl vehnäjauhoja

1,5 dl tummaa kaakaojauhetta

4 tl leivinjauhetta

4 tl vaniliinisokeria

1 tl suolaa

Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan. Mukaan sekoitetaan munat yksitellen, välillä voimakkaasti vatkaten. Kuivat aineet sekoitetaan yhteen. Samoin kerma ja rahka (maitorahkan voi korvata reilulla desilitralla maitoa tai kermaa, mutta kun kaapissa oli vajaa kermapurkki ja ylipäiväinen rahkapurkki, hyödynsin ne sellaisenaan tähän taikinaan). Kuivat aineet ja rahkaseos sekoitetaan voi-munavaahtoon vuoron perään. Taikinasta tulee paksuhkoa ja sitkeähköä… -ish…

Taikina jaetaan kahden lusikan avulla muffinssipellille asetettuihin paperisiin vuokiin niin, että taikinaa tulee jokaiseen vuokaan hieman yli puolet sen tilavuudesta.

Muffinsseja paistetaan 200 asteessa n. 17 minuuttia. Ne nousevat paiston aikana reilusti. Nämä ovat siitä kivoja kavereita, että ne jäävät tuollaisiksi pulleiksi, eivätkä lässähdä jäähtyessään.

Päällystin lopuksi nämä muffinssit pakastimesta sulattamallani marenkivoikreemillä, jonka ohjeen löydät täältä. Pakastettu marenkivoikreemi juoksettuu sulatettaessa, mutta sen saa vatkaamalla taas muotoonsa. Kreemiä oli jäljellä n. 2/3 ohjeesta syntyvästä määrästä. Maustoin sen tummalla kaakaojauheella ja pursottelin yksinkertaisiksi ruusukkeiksi muffinssien päälle. Loppusilaus syntyi kullatuilla suklaalastuilla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti