Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 29. kesäkuuta 2022

Nekkulastut

 

Yksinkertaisista ja aina kaapista löytyvistä aineksista syntyvät nämä ihanat, läpikuultavan ohuet ja rapeat kauralastut, jotka ovat olleet suosikkejani jo lapsuudesta lähtien. Tällä ohjeella tehden lastuja tulee n. 45-50kpl. Taikinasta tulee melko löysä ja sen kannattaa antaa hetken turvota ennen pellille annostelemista.

Yksinkertaisuus lähtee jo taikinan teosta; kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja niiden joukkoon sekoitetaan kerma ja siirappi. 

Taikina jaetaan leivinpaperin päälle pellille kahden lusikan avulla pienehköiksi, noin teelusikan kokoisiksi nokareiksi ja niille jätetään tarpeeksi leviämistilaa ympärilleen. 

Nokareita paistetaan 200 asteessa 4-5 minuuttia ja paiston aikana on hyvä pysyä hereillä, koska liian tummaksi paistuessaan lastut maistuvat herkästi palaneilta. Aivan ensimmäisenä kannattaa kuitenkin tehdä koeleipänen, josta saa parhaiten käsityksen siitä, kuinka leveäksi taikina paistettaessa leviää ja kuinka kauan paistoon kannattaa aikaa käyttää. Huomio sille, että nämä todellakin tarvitsevat paistuessaan tilaa...

 

Pitsimäinen, siirapilla maustettu herkkupikkuleipä arkeen ja juhlaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti