Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 22. kesäkuuta 2022

Hilloviipalepikkuleivät

Hilloviipaleiden helppous on siinä, että taikinasta leivotaan vain pitkä pötkylä, josta pikkuleivät paistamisen jälkeen leikataan. 

Ainekset n. 30 pikkuleipään;

300g voita

1,5 dl sokeria

2 munaa (josta jätetään n. 1/4 voiteluun)

7 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

Munaa voiteluun

n.1 dl paiston kestävää marmeladia


Sokeri ja voi vaahdotetaan kuohkeaksi. Munien rakenne rikotaan ja munaseoksesta otetaan erilleen vajaata puolta munaa vastaava määrä. Loput munaseoksesta sekoitetaan voisokerivaahtoon ja jatketaan vatkaamista niin kauan, että voiseos muuttuu kuohkeaksi.  

Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja jauhot lisätään voisokeriseokseen. Sekoitetaan massa tasaiseksi taikinaksi. Taikinaa lepuutetaan vähintään tunti viileässä

Taikina jaetaan neljäänn erään, joista kustakin leivotaan leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle halkaisijaltaan  n, 3cm vahvuinen patukka. Patukkaa painetaan litteäksi, n 1cm vahvuiseksi levyksi ja sen keskelle painetaan sormella painauma hilloa varten. Tämän jälkeen taikinat voidellaan munalla. Syvänteeseen pursotetaan hillo/marmeladi.

Näissä pikkuleivissä ehdoton suosikki olisi punainen, esim. kirsikka- tai vadelmahilllo, mutta tähän käytin laimeaa ulkonäköä uhmaten joululta yli jääneen päärynäkinuskimarmeladin loput. Ja hyvältähän tuo marmeladi pikkuleivissä maistuikin. Ja tulipa sillekin jotain käyttöä.

Pötkylöitä paistetaan 200 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia, eli kunnes ne ovat kullanruskeita.

Pötkylät leikataan vinottain, sopivan kokoisiksi pikkuleiviksi välittömästi, kun ne on otettu uunista. Leikkaamisen jälkeen paistamista jatketaan vielä n. 2 minuuttia.

Pikkuleivät säilyvät parhaiten viileässä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti